Magazin

Vraća se legendarna Ponika, omiljeni YU bickl izgledaće moderno i koštaće papreno

poni bicikl

Proizvodnja legendarnog bicikla „Poni“ počela je u Sloveniji. Koncern Gorenje otkupio je prava na proizvodnju „Poni“ bicikla od ljubljanske fabrike Rog koja je pre više godina otišla u stečaj.

Na nekadašnjem jugoslovenskom tržištu, popularna „ponika“ koju su po italijanskoj licenci proizvodili Slovenci prodavaće se u modernizovanoj verziji, ali uz cene za koje neki misle da su previsoke.

Bicikli će se praviti u više verzija i od različitih materijala, a cena osnovnog modela biće 329 eura, dok će najskuplji „premium“ model s dodatnim komponentama koštati celih 789 eura, objavili su slovenački mediji.

Distribuira ih kompanija BTC, a proizvod Fabrika Gore kolesa, u saradnji sa Gorenjem iz Velenja u čijim se pogonima i montira.

Modernizovani „Poni“ pod nazivom Gor kolesa namenjen je za sve uzraste, a kupci mogu da biraju između tri modela u 28 različitih kombinacija.

novi-poni

Za sada će se sastavljati od komponenata uvezenih iz Kine, a kupci će morati na isporuku da čekaju nekoliko meseci, tvrdi mariborski list Večer.

Kompanija najviše računa na kupce iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, a potencijalno i na druga moguća tržišta.

Starije generacije koje su učile su da voze bicikl upravo na ovom modelu, obradovaće se ovoj vesti, ali ne i ceni, koja je za većinu stanovništva previsoka.

Radoslav (90) iz Sremske Mitrovice stigao biciklom u Banja Luku i pomogao malom Vukanu

oznake

Svetlana Radivojević

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

59 Shares
Share via
Copy link