stojanov-stoni-fudbal-(11)-novisad
Lifestyle

Vozači, ovo je pravo mesto za vas

Uskoro nam dolazi 1. novembar, a svi vozači bi trebalo da znaju da je sada pravo vreme za zimsku opremu. Pravilnik o tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima primenjuje se od 2012. godine i u delu koji se odnosi na obaveznu i zimsku opremu predviđa se da u periodu od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Kazne za nepoštovanje ovog Pravilnika su od 3.000 do 800.000 dinara

Koleginica i ja nismo htele da rizikujemo, pa smo otišle do auto kuće Stojanov, koja je ovlašćeni diler Fiat, Honda, Alfa Romeo, Lancia i Jeep vozila. Ovde smo se opremile za zimu, a dok smo čekale da naš auto bude spreman, dobro smo se zabavile. Ovde je u toku pravi mali turnir u stonom fudbalu, koji traje do srede, 28. oktobra. Svi koji dođu mogu da zaigraju fudbal, i osvoje vredne nagrade iz Yason kompanije.

stojanov-stoni-fudbal-(5)-stoni-fudbal

Sanja Titin iz auto kuće Stojanov kaže da je ova lepa akcija napravljena kako bi se ljudi zabavili i opustili dok čekaju svoja vozila, a svi koji se igraju, dobijaju kačket, majicu ili narukvice.

– Dame su posebno oduševljene ovom našom akcijom, i veoma dobro im ide stoni fudbal. Ovo je već treći put da u saradnji sa Yasonom organizujemo neku aktivaciju za naše stranke, a cilj nam je da se oni zabave, i ponesu lepu uspomenu od nas – kaže ona.

Ovde je u toku akcija zimske opreme, a Sanja nam objašnjava da dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm. Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.

Iako zimska oprema nije obavezna u zimskim danima, kada su vremenske prilike takve da nema snega i leda, odnosno kada je podloga suva, ipak se preporučuje upotreba zimskih guma. Treba imati na umu da kada su spoljne temperature niske asfalt može da poledi, a letnja guma se tada prilično stvrdne (već na temperaturama nižim od sedam stepeni Celzijusovih) i ne prijanja dobro na podlogu.

Hotel-za-gume-AK-Stojanov-novi sad
Foto: Auto kuća Stojanov

Iako vas možda, u sred zime, bez snega i leda, policija neće kazniti ako nemate zimske gume, u slučaju da se uslovi na putu iznenada promene, rizikujete da izazovete saobraćajni udes, a time i visoku novčanu kaznu i isključenje iz saobraćaja. Neposedovanje propisanih pneumatika (guma) tretira se kao teža tehnička neispravnost u slučaju saobraćajne nezgode. Vozač takvog vozila je u tom slučaju dužan da plati svu pričinjenu štetu.

Iz auto kuće Stojanov izlazimo sa novom majicom i kačketom, a Nemanja Mirkić iz Yason- a kaže da je ovde prošli put organizovan besplatan pregled vida, i da nas uskoro očekuje još nekoliko lepih akcija. Ukoliko niste opremili svog četvorotočkaša zimskom opremom, provozajte se ovih dana do Stojanova, zabavite se, osvojite nagrade i kupite gume po akcijskim cenama.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share