Srbija Vesti

Vozač Zorana Babića osuđen na skoro 4 godine zbog saobraćajke kod Doljevca

vozac
Foto: Novosti/Foto: J.Ć.

Dejan Stanojević (36), vozač direktora Koridora Srbije Zorana Babića, koji je na naplatnoj rampi “Doljevac” 31. januara 2019. godine usmrtio Staniku Gigorijević (52) iz Debelice kod Knjaževca, osuđen je danas u Osnovnom sudu u Nišu na kaznu zatvora od tri godine i deset meseci, a ne uključuje se vreme provedeno u zatvoru.

Istom presudom su mu je izrekao meru zabrane upravljanja motornim vozilom od četiri godine.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu prethodno je u završnoj reči zatražilo da sud na pet godina zatvora osudi Stanojevića za saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi kod Doljevca kad je poginula Stanika Gligorijević.

Tužilaštvo je tvrdilo da je nesumnjivo dokazano da je Stanojević počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a uz kaznu zatvora traži da se vozaču izrekne i mera zabrane upravljanja motornim vozilom na pet godina.

– Činjenica je da se kretao brzinom većom od dozvoljene i izazvao jedan smrtni slučaj, dva slučaja teških povreda, jedne teške povrede opasne po život i jedne lake – navela je postupajući tužilac Jelena Kocić.

Na suđenju je prethodno rečeno da je brzina prilikom sudara bila 93 kilometara na sat, a na tom putu je dozvoljeno 60 km/h.

Božo Prelević, advokat porodice žrtve, rekao je za Stanojevića “da kad je hteo da bude kaskader, onda mora da plati”.

Stanojevićeva odbrana insistirala je da je magla bila gusta tog jutra “što su potvrdili policajci”. Navedeno je i da je on porodični čovek, neosuđivan, otac dvoje dece.

Stanojević i direktor Koridora Zoran Babić su tog jutra išli na jug Srbije i vozač nije video da mu se na putu nalazi naplatna rampa te je u punoj brzini uleteo u srednji kanal za naplatu. Naleteli su na “opel astru” u kojoj su bili supružnici Srđan i Mirijana Aleksić, koja je sestra poginule Stanike.

Nesrećna žena je bila na zadnjem sedištu auta tako da je posle udara “škode superb” nije bilo spasa. Poginula je na mestu.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe, prenose beogradski mediji.

Senku na ovo suđenje baca činjenica da javnost nije videla snimak od 1,44 minuta nakon udesa kada su povređeni izvađeni iz automobila.

U sudu su ranije svi snimci prikazani sem tog delića koji bi otklonio sve pretpostavke o tome ko je vozio “škodu”.

Prelević: Tužilaštvo da goni Vučića zbog sakrivanja 2 minuta snimka sa rampe Doljevac

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

116 Shares
116 Shares
Share via
Copy link