Magazin

Vozač kamiona zaleteo se na protestante, drugi mercedesom ‘probijao’ blokadu

novi-pazar
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Ekološki ustanak pozvao je i danas na jednosatnu blokadu puteva i građanske proteste širom Srbije, sa primarnim zahtevom da se odustane od projekta Rio Tinto iz Jadra, kao i da ova kompanija napusti Srbiju gde već uveliko sprovodi istraživanja.

Tokom današnje blokade saobraćaja širom Srbije dogodila su se dva incidenta, jedan vozač kamionom je hteo da uđe u narod u Velikom Gradištu, dok je u Novom Pazaru vozač „mercedesa“ pokušao da probije blokadu.

U 14 sati građani Velikog Gradišta su se okupili kod pešačkog prelaza kod Mode, a pred sam kraj protesta dogodio se incident kad je vozač kamiona odlučio da prođe kroz okupljene građane.

Na sreću veći incident je izbegnut i niko nije ozbiljnije povređen.

Incidenta je bilo i u Novom Pazaru, gde je vozač „mercedesa“ pokušao da prođe kroz okupljene građane u centru Novog Pazara gde je došlo do manje gužve između vozača koji se predstavio kao Bosanac i okupljenih građana.

Građani su na automobilu ostavili papir na kojem su bila ispisana imena ubijenog Ernada Bakana čiji slučaj još uvek nije rešen kao i imena Fahruda Mavrića i Fahrudina Skarepa.

Na samom kraju blokade auto-puta u Beogradu, došlo je do sukoba vozača jednog automobila i demonstranata, koji su razbili šoferku automobila. Kako javlja Nova.rs, vozač je udario automobilom jednog demonstranta, a onda je usledila tuča.

 

Beograd blokiran, demonstranti stali pred automobile

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

26 Shares
Share via
Copy link