Srbija Vesti

Prvi bi u vojsku mogli rođeni 2004. godine, a predlog je da primaju platu od oko 200 €

Ukoliko se vrati obavezno služenje vojske, prvi će uniformu da obuku oni rođeni 2004. godine. Prema pisanju medija, ideja je da vojni rok traje između četiri i devet meseci, a da vojnici primaju i mesečnu platu u iznosu od 20 do 30 hiljada dinara.

Mediji navode i da se razmišlja o uvođenju niza pogodnosti za regrute, od prednosti prilikom zapošljavanja u državnoj službi do mogućnosti polaganja vozačkog ispita, informatičkih kurseva i zanatskih obuka tokom služenja vojnog roka.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je ranije da očekuje da do septembra ili oktobra bude doneta odluka o eventualnom odmrzavanju obaveze služenja vojnog roka i da će se do tada znati svi detalji o tome kako bi vojni rok izgledao, prenosi 021.

“U narednim mesecima očekujem da će Generalštab imati konačne stavove, kao najozbiljnija stručna institucija ove zemje pozvana da da mišljenje o ovom pitanju. Tada ćemo imati i formulisan stav kako želimo da vojni rok izgleda, odnosno šta vojska vidi kao najbolji model redovnog služenja i koliko bi precizno, od razmatranih od četiri do devet meseci, trebalo da traje”, rekao je Stefanović za Politiku.

Top lista vojničkih pesama za slučaj da vam iznenada stigne poziv za vojsku

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

262 Shares
262 Shares
Share via
Copy link