Balkan Magazin

Sećate se vojnika JNA koji je objasnio da je svaki rat besmislen? Evo šta se s njim dogodilo

bahrudin1

Bahrudin je bio desetar ondašnje JNA u Karlovcu. Nakon intervjua koji je dao s ratišta Ivici Puljiću za Yutel, ceo svet je saznao za njega. Bahrudin je sinonim besmislenog rata jedne države koja u raspadu šalje svoju decu u smrt, dok čuva živote oficira i političara.

Njegova izjava “oni kao hoće da se otcijepe, mi im kao ne damo!”, tako je jednostavno objasnila celokupnu situaciju ratnih dešavanja 90-ih godina u Jugoslaviji.

Bahrudin je tada imao samo 19 godina, a s tugom je govorio o svojim prijateljima, ratnim kolegama koji su svakodnevno ginuli zbog ideala nekih “bitnih” ljudi.

Bahrudin je tokom rata bio zarobljen dva puta i to od strane Slovenačke i Hrvatske vojske. Preživeo je taj besmisleni rat, čak se i tokom rata oženio, ali sudbina je za njega imala drugačije planove.

Kaletović je pre tačno 24 godine (1998.) poginuo u saobraćajnoj nesreći. Bio je u povratku kući u Bosnu iz Hrvatske, gde je svirao. Imao je svoj bend. Kod kuće su ga čekala deca, ćerka Esmeralda i sin Damir, kao i supruga Aida.

Nažalost, tog dana ga nisu dočekali kod kuće.

Grk od bombardovanja izdržavao srpske ratne siročiće, 20 godina nije znao njihovu sudbinu, naši turisti ih ponovo spojili

Izvor: cizmicatv.com

OGLAS

169 Shares
169 Shares
Share via
Copy link