Svet

Vodoinstalater za 15 minuta odrao bračni par, uzeo im 3.400 € za otpušavanje WC šolje

vodoinstalater
Foto: Shutterstock

Koliko usluge vodoinstalatera u inostranstvu mogu biti skupe, govori vest da je jedan par iz mesta Telfs u Austriji dobio račun od kojeg ne može da se oporavi, prenosi Dnevnik.

Prema saopštenju policije, oni su se jednog vikenda „upecali“ na oglas preko interneta „vodoinstalaterske službe za hitne slučajeve“, a vodoinstalater je ubrzo po pozivu zakucao na njihova vrata.

Od alata je imao samo gumeni otpušivač, koji ima i gotovo svako domaćinstvo. Borio se sa otčepljivanjem vode oko 15 minuta i nakon što je uspešno obavio posao, ispostavio je račun u visini od neverovatnih 3.400 evra.

Zatečeni, vlasnici su uslugu platili onoliko koliko je od njih traženo, ali kada su se osvestili, otišli su u policiju. Taj par je već jednom ovog meseca, za isti problem, platio visoki trocifreni iznos. Policija je pokrenula potragu za vodoinstalaterom koji je papreno naplatio tu relativno jednostavnu uslugu, jer račun u visini od 3.400 evra za otpušavanje ve-ce šolje ne može biti regularan.

Reč je o, kako je saopšteno, vodoinstalateru koji je tvrdio da je iz Esena i koji je govorio nemački sa nemačkim akcentom.

Inače, za krivično delo „materijalno lihvarstvo“ austrijski zakon predviđa zatvorsku kaznu do tri godine.

Majstori deru kožu sa leđa: Zavrtanje ventila 15.000 dinara, zamena plovka 14.000

88 Shares
Share via
Copy link