Magazin

Pozvao vodoinstalatera na dan slave, ovaj ga ‘odrao’: “Pustio dva puta vodu i naplatio 4.5000 dinara”

service-maintenance-worker-repairing
Foto: Freepik

Cene majstorskih usluga otišle su van svake pameti, a osim što uglavnom imaju proizvoljne cene, osiromašeni narod boli što veoma često imaju neodgovoran stav prema poslu, mušterijama i njihovom vremenu, a za poštenje gotovo da više i ne mare.

Zbog toga nije ni čudo što sve češće tražeći preporuku za korektnog majstora koji zna svoj posao možemo čuti rečenicu: “Za majstore je rezervisan poseban krug pakla!”

U sklopu ove šokantne rečenice, koja nije samo jednom izgovorena, može se plasirati i iskustvo jednog čoveka iz Vlasotinca.

“Na dan krsne slave dolazi nam majstor u kuću da popravi crevo na kome voda curi u zidu, donosi samo jedno crevo, pušta vodu dva puta na slavinu i naplaćuje 4.500 dinara.”, ovako započinje priču Vlasotinčanin koji je želeo da ostane anoniman.

– Danima imamo problem sa vodom koja curi u zidu te se stvorila vlaga. Zvali smo majstora nekoliko puta, ali je uvek bio zauzet. Rekao je da će doći na dan slave Aranđelovdan iako slavi i on, a i mi. U kući gužva, sprema se slava, neki gosti su već bili stigli. Morali smo da prihvatimo da dođe bar tada jer voda curi sve više, propašće nam zid. Dolazi majstor i dovodi još jednog čoveka. Doneo je jedno crevo koje bi trebalo da se zameni i na njenu sam video cenu od 1.800 dinara. Znam da oni deru koliko naplaćuju, ali mislio sam da će ovo koštati do 3.000 dinara najviše – ispričao je za Kurir Vlasotinčanin čije su ime i prezime poznati dotičnoj redakciji.

Majstor pustio dva puta vodu i naplatio 4.5000 dinara

On dalje navodi da je majstor pogledao zid rekavši da “tu voda curi” što sam i sam znao, a onda ušao u kuću, pustio dva puta vodu na slavinu i kaže da ne može sada ništa da uradi jer je slava”.

– Nego nakon slave da dođe da razbije zid i da zameni crevo, a da će ovo sada koštati 4.500 dinara. Ukupno su bili tri minuta u kući. Ništa uradili nisu, ovaj drugi je samo posmatrao. Doneli to crevo i odrali nas. Nisam mogao da se raspravljam na dan krsne slave, platio sam u onoj gužvi, ali kad su otišli shvatio sam da nisu ostavili račun, a pitao sam se koliko li će tek da nam naplati kad ruši zid na kući i kad zaista uradi nešto kad nas je za ovo ništa odrao – ispričao je sagovornik.

“Sledeći put tražim račun”

Domaćin kaže i da će mu sledeći put sve to reći i tražiti račun.

– Nije bilo pravo vreme za raspravu pred ljudima, ali ovo zaista nije u redu. Napamet iz glave rekao cifru i otišao. Uzeo je dnevnicu i za onog čoveka koji prstom nije mrdnuo – revoltirano je ispričao Vlasotinčanin.

Celo Vlasotince izlepljeno skandaloznim plakatima: “Odričem se svog sina (10) i ćerke (6)…” (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link