Magazin Svet

Slavna voditeljka (40) poslala oproštajnu poruku: Odustajem od lečenja, moje telo više ne može

debora-dzejms
Debora Džejms Foto: bowelbabe / Instagram

BBC voditeljka Debora Džejms, koja boluje od neizlečivog raka creva, nedavno je obavestila javnost da je odustala od aktivnog lečenja svoje bolesti, te da je prešla na bolničku negu kod kuće.

Debora još od 2016. živi sa četvrtim stadijumom raka creva, kada joj je ova kobna dijagnoza uspostavljena, a još tada joj je rečeno da će teško poživeti duže od pet godina.

Ova 40-godišnjakinja, majka dvoje dece – Huga (14) i Elioz (12), pratila je tok svoje bolesti na Instagramu i redovno je pisala o borbi koju prolazi, a nedavno je prošla kroz najteži period kada je umalo umrla u bolnici, piše Blic Žena.

To je bio trenutak kada je Debora rešila da digne ruke od lečenja i vrati se kod kuće kako bi provela poslednje dane okružena toplom porodičnom atmosferom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Deborah James (@bowelbabe)

Ona je o svemu progovorila javno, podelivši dirljivo, poduže pismo na Instagramu.

„Ovo je poruka koju nikada nisam želela da napišem. Probali smo sve, ali moje telo jednostavno ne želi da učestvuje u tome. Moje aktivno lečenje je gotovo i sada sam prebačena na kućno lečenje, a moja neverovatna porodica je oko mene i moj fokus je da se pobrinem da me ništa ne boli i da provedem što više vremena sa njima“, započela je voditeljka.

„Niko ne zna koliko mi je vremena ostalo, ali nisam u stanju da hodam, spavam većinu dana, a većina stvari koje sam uzimala zdravo za gotovo su mi sada kao san. Znam da smo uradili sve što smo mogli.

Ali čak i sa svim inovativnim lekovima protiv raka na svetu ili uz neko magično, novo otkriće, moje telo jednostavno više ne može da nastavi.

Tokom više od pet godina pisanja o tome kako sam mislila da će mi to biti poslednji Božić ili kako neću dočekati svoj 40. rođendan ili videti svoju decu kako polaze u srednju školu, zapravo nikada nisam zamišljala da ću napisati onu u kojoj se zaista opraštam. Mislim da je to bila neka buntovnička nada u meni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Deborah James (@bowelbabe)

Niko ne može da kaže da je poslednjih šest meseci bilo ljubazno prema meni. Sve to što prolazim je srceparajuće, ali okružena sam sa toliko ljubavi da ako išta može da mi pomogne, onda je to ovo“, dodala je Debora.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Deborah James (@bowelbabe)

Novosađanka Nastasja Nedimović pobedila rak nakon 5 godina borbe!

101 Shares
101 Shares
Share via
Copy link