Beograd Magazin

Beogradsko postizborno orgijanje, iliti Vesić mora otići, a Šapić ne sme doći

opozicija
Printscreen

Nekoliko dana nakon izbora, povlačenja RIK-a kao uvertire u Vučićevo saopštenje izbornih rezultata, vaskrsa DSS-a, Dveri i vozdizanje Zavetnika, ostao je mističan Beograd, odnosno ko će i kako u gradu uspeti da navuče većinu glasova i formira vlast.

Ideja opozicionih lidera je da su Beograđani većinski rekli da žele nešto drugo i da nisu zadovoljni dosadašnjim rezultatima Vesića i njegovih Radojičića.

Po podacima koje je pročitao Dragan Đilas, u Beogradu je izašlo samo nešto preko 916 hiljada građana, a ispada da su SNS i SPS osvojile tek oko 70.000 glasova manje od svih ostalih stranaka koje su učestvovale na gradskim izborima.

Potencijalno ponavljanje izbora na više izbornih mesta u prestonici i poziv da u tom slučaju Beograđani izađi i glasaju za Duleta Vujoševića i listu „Ajmo ljudi“ na šaljiv i uvek dopadljiv način prokomentarisao je i analizirao Dragoljub Ljubičić Mićko.

„Opoziciona mantra za ponavljanje izbora u Bg: ‘Ajmo ljudi! Moramo biti Ujedinjeni za pobedu Beograda i gajiti Nadu da će na male Dveri možda da uđu i Zavetnici.’

Sada ćemo imati zadatak da zaboravimo međusobne uvrede političara, optužbe za lopovluk i izdaju, a sve kako bi se napravilo savezništvo u Beogradu. Ne zna se tačno u kom delu politika postaje gadna profesija. Da li u trenutku učlanjenja u stranku ili pokret, da li u momentu kada šaltate kanale između Pink-a i Nove S, da li u predizbornom ili postizbornom periodu!?

Ostatak Srbije nema pravo da se ljuti. Njima je indirektno poručeno još mnogo pre izbora da je cilj opozicije pobeda u Beogradu, što se jasno moglo videti i po samim predizbornim porukama. Niko nije previše pažnje posvetio parlamentarnim izborima, već se još samo malo nade ulivalo u ideju da Vučić možda neće osvojiti u prvom krugu. Oh, kakve li zablude.

Srbija je ostavljena naprednjacima, a ekipa iz redova opozicionih lista će za svoje parče uhlebljenja i lep beogradski budžet morati dobro da ispregovara kako trgovati glasovima već odavno očajnih građana.

Cilj je za Beograd, bar do sada, bio jasan. Vesić mora otići, a Šapić ne sme doći.

Na današnji dan “naši prijatelji” Nemci sravnili su Beograd sa zemljom

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

179 Shares
179 Shares
Share via
Copy link