Magazin Srbija

Vlasnik drona otkrio kako je pronašao izgubljenu devojčicu iz Kladova, Nina se pojavila kad su spakovali kameru

Nina, Kladovo
Foto: Društvene mreže

Čovek koji je dronom tražio izgubljenu devojčicu Ninu iz Kladova ispričao je za Blic kako je izgledala potraga. Iako su se svi organizovali u potragu, a on je čak i dronom pregledao teren, devojčicu su našli pukom srećom i to onda kad su odustali.

– Već je počeo da pada mrak. Skoro smo odustali od potrage dronom. Polako smo krenuli ka gradu kada smo odjednom ugledali devojčicu – ovako za „Blic“ počinje priču meštanin Kostola (ime i prezime poznato redakciji „Blica“) koji je pronašao petogodišnju devojčicu Ninu za kojom su punih sedam sati tragali ceo Kostol i Kladovo.

Sve je počelo kada ga je nazvao poznanik koji mu je ispričao da je dete nestalo iz vrtića.

– Kontaktirao me je jer zna da imam dron. Odmah smo se našli. On je vozio automobil, a ja sam upravljao dronom. Otišli smo na put između Kladova i Kostola i tamo podigli dron. Za sve to vreme smo obišli više lokacija – priča muškarac.

Kako naglašava, potraga je trajala nekoliko sati. Baterija na dronu se praznila, pa su je dopunjavali više puta. Sunce je počelo da zalazi i sve više se bližio trenutak kada dronom dete više neće moći da bude locirano.

– Smrkavalo se i mi smo počeli da odustajemo od toga da će dron moći da snimi devojčicu. Baterija je ponovo bila na izmaku. Krenuli smo peške, polako prema Kostolu, putićem kada smo ispred nas ugledali devojčicu samu – kaže ovaj spasilac.

Prema njegovim rečima istog trenutka su uzeli devojčicu i krenuli ka Hitnoj pomoći.

– Važno je da smo je pronašli na vreme. Da joj se ništa nije dogodilo i da je noć provela sa svojim roditeljima. Da je živa i zdrava. Za njen pronalazak smo svi zaslužni, jer ceo Kostol i Kladovo su tragali za njom – zaključuje on.

Inače, kako su meštani Kostola ispričali za „Blic“, devojčica je peške od vrtića išla ka obodima Kostola. Prošla je kroz vinograde i krenula putićem ka šumi.

– Taj deo je jako strašan. Dobro je što je pronađena pre mraka. Bukvalno je nađena u poslednjem trenutku – rekla je jedna meštanka za „Blic“.

U Kladovu nestala devojčica (5) iz vrtića, ne govori i sama luta gradom u roze jaknici

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

50 Shares
Share via
Copy link