Lifestyle Magazin

Kako je srpski doktor u 2 rečenice razbio sve tabue u vezi sa psihijatrijskim lečenjem

Doktor Vladimir Đurić, psihoterapeut u edukaciji, nedavno je na svojoj popularnoj Fejsbuk stranici na jednostavan i pitak način predočio još jednu veliku životnu istinu u svega par reči, objašnjavajući da neretko do problema dolazi jer se leče – pogrešni ljudi.

“Jedna od najvećih istina psihijatrije i ogromno polje za njen razvoj i napredak je činjenica koju sam nekako ovlaš čuo još na početku specijalizacije: “Na lekovima obično završe oni koji ne bi trebalo da ih piju zbog onih koji bi trebalo da ih piju… A ne piju ih”, napisao je Đurić, i po običaju prikupio ogroman broj lajkova i komentara ljudi koji su mogli samo da se slože sa njegovom tvrdnjom, prenosi Blic žena.

Jedna od najvećih istina Psihijatrije…I ogromno polje za njen razvoj i napredak…je činjenica koju sam nekako ovlaš…

Gepostet von Dr Vladimir Djuric am Montag, 10. September 2018

Vrlo je važno u životu osvestiti problem, i nismo mali broj puta čuli da je upravo to najvažniji korak u stabilizaciji ili izlečenju, no svakako je ovaj potez i najteži.

Neretko smo svedoci toga kako tuđe destrukcije, frustracije i sumanuti postupci uništavaju naše poznanike, prijatelje, članove porodice ili čak i nas same, i dovode nas na koncu svega do potrebe da tražimo spas i izlaz iz odnosa i situacije koji nas razaraju… Dok druga strana, ona “kriva”, i dalje živi uverena u ispravnost svog ponašanja i stava, i bez želje i potrebe da sebe “popravi” ili promeni.

Možda je na nešto slično jednom davno mislio i Frojd kada je rekao: “Pre nego što sebi postavite dijagnozu da imate depresiju ili nisko samopouzdanje, prvo se pobrinite da niste, kojim slučajem, okruženi budalama.”

Podsetimo, Vladimir Đurić postao je poznat na srpskom Internet nebu zahvaljujući kratkim pričama iz života koje svakodnevno objavljuje na svojoj Fejsbuk stranici, koju prati više od 45. 000 ljudi.

Svi oni dolaze na ovu stranicu u potrazi za duhovitim, a ipak mudrim i realnim poukama, te utešnim porukama koje nam greju dušu i podsećaju da nismo usamljeni u svojim problemima… Zapravo ih imamo svi!

Koliko li je ovakvih devojaka trenutno u Beogradu? Ko li će se usrećiti sa njom?

10.6K Shares
10.6K Shares
Share via
Copy link