Magazin Vesti

Vučić ga napao, pretili mu “sledeću turu te mi šminkamo”, onda ga je izbacio Dunav

cvijan slika
Printscreen

Misteriozna smrt nekadašnjeg poslanika Srpske napredne stranke Vladimira Cvijana intrigira javnost od kada je njegova smrt obelodanjena nakon tri godine tišine. Cvijanovo beživotno telo pronađeno je početkom 2018. godine kod Ade Huje, a vest o njegovoj smrti u javnosti se pojavila tek u martu ove godine.

Advokat Ivan Ninić rešio je da se podobnije pozabavi ovim slučajem, te gotovo svakoga dana izbacuje na svom Tviter profilu pojedinosti do kojih dolazi. Najnovija informacija koja je isplivala poput Cvijanovog leša odnosi se na pretnje koje je dobijao 2013. godine, u istom onom periodu u kom je podneo krivičnu prijavu protiv sadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Vladimir Cvijan je bio zabrinut za svoju i bezbednost svoje porodice, pa je, verujući u institucije sistema, dana 12. decembra 2013. godine, oko 22.30 sati, otišao u MUP – UKP Beograd, da prijavi pretnju dobijenu SMS porukom, koja je glasila ’Izdajico, sledeću turu te mi šminkamo za slikanje’ – preneo je Ninić pretnju koju je Cvijan dobio uz fotografije izveštaja MUP-a koji je sačinjen povodom prijave.

Vladimir Cvijan se bez prethodnog poziva obratio UKP-u za pomoć objasnivši im tada da je pomenutu poruku dobio na telefon koji isključivo koristi za komunikaciju s političkim poslovnim partnerima iz diplomatije i sa građanima, precizirajući da mu broj sa koga je stigla preteća poruka nije poznat.

– Vladimir je ovom prilikom izjavio da mu telefonski broj sa kog su prispele poruke nije odradnije poznat i da za isti ne zna kome pripada. Zbog sadržaja poruke i trenutne političke situacije u kojoj se nalazi u Srpskoj naprednoj stranci, u kojoj će biti protivkandidat za izbor predsednika te stranke aktuelnom predsedniku Srpske napredne stranke, osetio se zabrinut i uplašen za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice, isti je pristupio u ovo odeljenje, prijavio navedeno i tom prilikom zatražio zaštitu u skladu sa procenom nadležnih organa – navodi se u izveštaju koji je na Tviteru podelio advokat Ivan Ninić.

Sačinjeni izveštaj policijskih službenika otkriva da je „o navedenom događaju obavešten dežurni zamenik tužioca Prvog osnovnog JT u Beogradu, Bojana Savović, koja je naložila dostavljenja izveštaja nadležnom tužilaštvu, dok će dalji rad u vezi sa navedenim preuzeti nadležno odeljenje UKP-a“.

Cvijan pre 9 godina podneo krivičnu protiv Vučića: Da li je 2 milijarde evra motiv Cvijanovog ‘utapanja’?

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

219 Shares
219 Shares
Share via
Copy link