Srbija Vesti

Objavljena obdukcija Cvijanovog tela, na mestu gde je urna piše samo “Vladimir” (FOTO)

Režimski tabloidni list Srpski telegram objavio je obdukcioni nalaz tela Vladimira Cvijana u kome se navodi da se preminuli utopio i da je u tom trenutku najverovatnije bio u alkoholisanom stanju. Ovaj izveštaj uradio je Institut za sudsku medicinu te 2018. godine, ali je javnost tek nedavno saznala o njegovoj smrti.

U spoljašnjem nalazu, u kome se detaljno opisuje izgled tela, pod tačkom četiri navodi se i sledeće.

– U desnoj polovini čeonog predela, na tri centimetara iznad desnog obrvnog luka, ovalno, na površini veličine zrna kukuruza, koža je lišena nadkožice, ogolela kožica vlaža, crvenkasta. Ispod opisanog, zahvatajući spoljašnju trećinu obrvnog luka, do veličine ploda masline koža je otečena, mrljasto podlivena tamnocrvenom krvlju – navodi se u nalazu.

U obdukcionom zapisniku se opisuje i u kojoj odeći je pronađeno Cvijanovo telo.

– Leš je na obdukciju dostavljen obučen u sledeću odeću: crna jakna na čijoj etiketi piše „Alpha Industries“, ispod koje se nalazila još jedna crna jakna (sa debelom postavom) na čijoj etiketi piše „The Image“, veličine XL; bela majica kratkih rukava sa „V“ izrezom, muške pamučne bele „slip“ gaće, na čijem lastižu piše „Fruit of the loom“; farmerice sa upasanim crnim kaišem; crne čarape na prugice i crne patike veličine 47. Sva odeća je vlažna, zamazana blatom. U džepu farmerica nalazio se manji ključ (predat administraciji) – opisano je u zapisniku.

U istom dokumentu, pod tačkom osam, piše „sem opisanih, spolja na lešu nema drugih povreda niti promena“. Na osnovu hemijsko-toksikološkog nalaza, u zapisniku je zaključeno da je Cvijan u trenutku smrti bio u alkoholisanom stanju.

– Hemijsko-toksikološki nalaz T-37/16 glasi: Metodom GC/FID-headspace u krvi detektovano 1,17 mg/mL (1,11‰) etil-alkohola; u urinu detektovano 0,80 mg/mL (0,79‰) etil-alkohola; u tečnosti staklastog tela detektovano 1,12 mg/mL (1,11‰) etil-alkohola. U krvi, urinu i tečnosti staklastog tela nije detektovan metil-alkohol. Preliminarni test na prisustvo PAS u urinu negativan. Metodama gasne hromatografije sa masenom spektometrijom i tečne hromatografije sa tandem masenom spektometrijom u dostavljenim uzorcima nije detektovano prisustvo droga i lekova sa Liste u prilogu. Materijal preostao nakon sprovedenih analiza biće čuvan godinu dana od datuma analize – piše u obdukcionom nalazu.

U zaključku zapisnika, u prvoj tački piše „na osnovu obdukcionog nalaza i hemijsko-toksikološke analize, smrt je nasilna i nastupila je usled utopljenja“.

U drugoj tački se navodi „u vreme umiranja postojalo je stanje alkoholisanosti“. U nalazu još stoji da je smrt ustanovljena, to jest da je telo Cvijana nađeno petog januara 2018. godine, a da je obdukcija urađena osmog januara.

Podsetimo, u odgovoru agenciji Beta, Javno komunalno peduzeće Pogrebne usluge saopštilo je da još nema odobrenje porodice za davanje informacija da li je i kada advokat Vladimir Cvijan sahranjen ili kremiran na nekom od grobalja koje su u nadležnosti tog JKP. Nešto kasnije istog dana, portal Nova.rs objavio je pozivajući se na sopstvene izvore da je Cvijan kremiran 19. januara 2018. godine.

Bivši zamenik predsednika Srpske radikalne stranke i aktuelni predsednik Pokreta vera, ljubav, nada Nemanja Šarović na svom Tviter profilu objavio je fotografiju rozarijuma sa beogradskog groblja Lešće, uz tvrdnju da je Vladimir Cvijan sahranjen na tom mestu. Na ploči je uklesano samo ime „Vladimir“ i godina rođenja i smrti (1976 – 2018), koja se poklapa sa podatkom iz obdukcionog zapisnika, prenosi Danas.

Magazin Tabloid i neki internet mediji ne odustaju od optužbi na račun Aleksandra Vučića rečima da on stoji iza smrti Cvijana, da je to izvršeno na splavu koji je obezbeđivao Velja Nevolja, a pominje se čak i prisustvo njegovog najstarijeg sina Danila tom činu.

Isti izvori podsećaju da je iste godine i samo deset dana nakon pronalaska tela Vladimira Cvijana na Kosovu u Severnoj Mitrovici mučki sa leđa ubijen Oliver Ivanović. Njegova smrt takođe je ostala pod velom tajne.

Nedavno je narodni poslanik iz redova SNS-a Nebojša Bakarec dao zanimljivu izjavu za skupštinskom govornicom govoreći o opozicionim političarima.

– Znate kako se to rešava u Rusiji? Pa to se rešava tako što te više nema – rekao je tada Bakarec povodom susreta Dragana Đilasa i bivšeg načelnika BIA u Trstu.

Ova država ima neverovatan spisak političkih likvidacija u svojoj istoriji, a zadatak koji se jednom mora ispuniti je objavljivanje istine i samo istine o svim tim tragičnim događajima koje je svaka vlast do sada zataškavala.

Mrtva usta ne govore: Hrvatski novinar tvrdi da je Cvijan znao sve detalje o sprezi političara i kriminalaca na Balkanu (VIDEO)

254 Shares
254 Shares
Share via
Copy link