Magazin

Vladika osumnjičen za otmicu domaćin na otvaranju Hrama Svetog Save?

Posle pisanja domaćih medija o mogućoj umešanosti vladike Stefana Šarića u organizaciju otmice studenta Akademije SPC Marka Žarkova, nekoliko velikodostojnika SPC razgovaralo je sa patrijarhom Irinejom, zahtevajući od prvog čoveka srpske crkve dodatne informacije o pomenutoj aferi.

To je tokom svoje posete Beogradu učinio i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, koji je obavestio patrijarha SPC da je upoznat sa navodima o otmici u koju je umešan vladika Stefan, ujedno upitavši Irineja kakvo je njegovo mišljenje o ovoj aferi.

Kako saznaje Nova.rs, Irinej je rekao kako ne veruje da je vladika Stefan umešan u otmicu studenta Marka Žarkova.

Nakon razgovora dvojice crkvenih velikodostojnika, Amfilohije je obišao radove na Hramu Svetog Save, a tom prilikom se pojavio i vladika Stefan Šarić.

Kako navode izvori našeg portala, vladika je bez odobrenja mitropolita crnogorsko-primorskog napravio fotografiju sa njim i objavio na društvenim mrežama.

“On je pokušao da se iskoristi popularnost koju trenutno uživa Amfilohije i da pokaže kako je navodno sve u redu, te da njega ne dotiču priče o otmici, iako je reč o veoma ozbiljnim optužbama. Mitropolit se začudio kad je saznao da je saznao fotografiju, rekavši da je zloupotrebljeno njegovo prisustvo i da je pomenuta slika objavljena bez njegovog znanja”, navode izvori našeg portala.

Izvori našeg portala ističu da je tokom razgovora Amfilohije predlagao patrijarhu Irineju da Sabor SPC, koji nije održan više od godinu dana, bude objedinjen sa manifestacijom osvećenja Hrama Svetog Save u oktobru.

“Mitropolit je takođe izrazio čuđenje zbog toga što će domaćin da bude vladika Stefan, osoba koju optužuju za otmicu”, navodi izvori Nova.rs blizak vrhu SPC.

Kako saznaje naš portal, Sabor Srpske pravoslavne crkve se neće održati u 2020. godini, a kao najrealniji termin pominje se maj 2020. godini.

“Ukoliko slučaj vladike Stefana do tada ne nađe pred nadležnim državnim i crkvenim instancama, onda je realno očekivati da neko od episkopa pokrene to pitanje na Saboru i da se tu odlučuje od sudbini Stefana Šarića. Ipak, mi se nadamo da će ova afera doći ranije na dnevni red”, poručuje naš izvor.

Podsetimo, vladika Stefan Šarić, vikarni episkop patrijarha Irineja i starešina Hrama Svetog Save, umešan je u slučaj zlostavljanja studenta Akademije umetnosti SPC Marka Žarkova, koga su 08. februara otela trojica muškaraca, od kojih su dvojica pripadnici Interventne jedinice MUP-a Srbije, i odvela u Batajnicu, gde je maltretiran i pretučen. Da slučaj bude još apsurdniji, razlog za kidnapovanje Žarkova je bio sukob vladike i studenta oko devojke.

Prelević: Srpska napredna stranka stopira istragu protiv vladike Stefana

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

393 Shares
393 Shares
Share via
Copy link