Cenovnik u restoranu Pokrajinske vlade pretrpeo je „radikalne“ promene, pa sada vojvođanski funkcioneri, te zaposleni u upravama moraju za jedno jaje na oko da izdvoje 17 dinara, naspram dosadašnjih 14.
Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije, pre nekoliko dana je izburkao strasti i stomake poslanicima, kada je najavio da će tražiti da se utvrdi zašto su cene u skupštinskom restoranu veoma niske.
Reakcije su bile različite, ali je još više reakcije bilo u javnosti kada se pojavio navodni cenovnik, po kom je potaž od pečuraka 50 dinara, špageti karbonara 115 dinara, kajgana od dva jajeta 24 dinara, pljeskavica na kajmaku 222 dinara, kupus salata 20 dinara…
Međutim, srećni punoćom svog stomaka mogu da budu i oni koji su zaposleni u raznim pokrajinskim upravama, preduzećima, funkcioneri, radnici, ali i brojni uhlebi. Oni koji koriste menzu u zgradi Banovine, na Bulevaru Mihajla Pupina, uživaju u poprilično niskim cenama obroka.
Tako su recimo do pre koji dan za jaje na oko plaćali 14 dinara, kupus salata je bila 10 dinara, viršla sa senfom 19, sendvič u kajzerici 54 dinara, obična i integralna kifla po 10 dinara, kifla sa makom 38, hambruška slanina 48, jabuka 18 dinara…
To znači da, recimo, ukoliko ste želeli da za doručak pojedete viršlu sa senfom, kiflu, kupus salatu, sendvič u kajzerici i jaje na oko, morali ste da izdvojite „neverovatnih“ 107 dinara. Za te novce u gradskim pekarama možete da pazarite, možda, i uz malo sreće, prazan kroasan i malu kiflu sa džemom.
Međutim, nekima je i možda i preseo doručak kada su videli koliko su cene „skočile“. Od sada će za kiflu, umesto 10, morati da izdvoje 11 dinara, a za viršlu sa senfom čak 22 dinara. Cena sendviča u kajzerici je porasla za čak dva dinara, pa sada košta 56 dinara, a jaje na oko 17.
Kako se može videti u planu javnih nabavki Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa, koja izdaje račun za obroke u restoranu, za nabavku hrane, pića i ostalih materijala za ugostiteljstvo pripremljeno je 42,9 miliona dinara bez PDV-a, piše 021.
Dodaj komentar