Lifestyle Magazin

Crkveni cenovnik da se smrzneš, 37.000 dinara za venčanje i krštenje

vencanje-crkva-cena

Beograđanka Tijana K. (36) ostala je šokirana kada su joj za venčanje i krštenje deteta u jednoj beogradskoj crkvi tražili ukupno 37.000 dinara.

Znala je, kaže, da ove usluge crkve imaju cenu, ali nije očekivala baš toliku.

– Kada smo planirali venčanje u crkvi, nismo verovali da će toliko da košta. Želimo da se venčamo u drugoj crkvi, koja nije na našoj opštini, pa ćemo zauzeće te crkve u trajanju od sat vremena platiti 7.000, venčanje 12.000, a krštenje 8.000 dinara. Sve ukupno 32.000 dinara – napisala je ona.

Na to joj je, priča nam, sveštenik rekao da uzmu i set za venčanje i krštenje koji ukupno koštaju 5.000 dinara, što njihov trošak povećava na čak 37.000. Poštuje crkvu, ali kako navodi, ovo je previše.

– Jedan set je 2.700, a drugi 2.300 dinara. Set za venčanje ima belo platno i 4 sveće, koje nose kumovi, a set za krštenje ima jedno belo platno i jednu sveću. Kada sam čula cene, rešila sam da setove napravim sama. I samo ću vam reći da će me tako koštati pet puta manje – dodaje.

Zanimljivo joj je, kaže, i da ju je sveštenik pre nego što je izneo konačnu cifru, pitao gde radi.

– Ja sam mu iskreno rekla da radim u jednoj IT firmi, i on je onda naveo koliko će sve da nas košta – priča ova Beograđanka.

Pitanja tim povodom Telegraf je uputio i SPC, ali ih od četvrtka nije dobio.

Izvor: Telegraf

SPC poručuje da ste grešni ako se ne molite za naše političare: Čitamo zapovest broj 5 i krstimo se

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

204 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap