Magazin Putovanja

4 savršene lokacije na kojima možete kupiti vikendicu već od 1€

kuća na obali
Foto: StanDiler

Ako maštate o kući za odmor i već neko vreme štedite za svoje parče raja, imamo dobre vesti. Postoje destinacije širom sveta koje su fantastične a cene im nisu astronomske. Upravo suprotno. Hrvatski portal punkufer.hr pronašao je najbolje ponude za vikendicu iz snova.

Ukoliko se dvoumite da li da vikendicu tražite u Srbiji ili inostranstvu, iznenadiće vas da se po gotovo istoj ceni možete skućiti i na obali Crnog mora ili u Italiji. Život u gradu je sve užurbaniji i svima nam je potrebno mesto na kojem ćemo puniti baterije.

Nadamo se da će  vam baš ova lista pomoći u potrazi za vikendicom iz snova.

 U Italiji kuća za 1 evro

Nije šala. Ovo je stvarnost. Jeste li se ikada zapitali gde možete pronaći projekte za kuću od 1 evra? U Italiji. Na severu i jugu italijanskog ostrvaa Sicilija pronaći ćete na stotine nekretnina koje Vlada zbog velikog iseljavanja stanovnika nudi po ceni već od jednog evra. Iako se čini kao da je to šala, nije. Nekretnine nisu u najboljem stanju, a potpisivanjem ugovora o kupovini pristajete na uslove koji govore da nekretninu morate obnoviti najkasnije tri godine nakon kupovine.

Ostavljate ulog od 2.500 do 5.000 evra koje dobijete natrag nakon renoviranja, a ako ne renovirate, ostajete bez njega. Sasvim realna i moguća opcija, koja ne samo da će vam osigurati nekretninu za evro, već ćete moći da se uključite u renoviranje, da budete kreativni i izrazite svoju ličnost. Nekretnine su smeštene u unutrašnjosti Sicilije, većinom u starim gradićima s oko 10-20 hiljada stanovnika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Italy • Benvenuti a tutti! (@italy)

U Istanbulu stan manje od 25.000 evra

I ovo se čini kao šala, no to je daleko od šale. Nekretnine u Turskoj toliko su jeftine u poređenju sa zapadnim zemljama da se čine nerealnima. Naime, ako odete van strogog centra grada u kvartove kao što su Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt na evropskoj strani ili Maltepe na azijskoj strani Istanbula, pronaći ćete nekretnine već od 20.000 evra. I ne govorimo o garsonijerama, već o normalnim, velikim stanovima od 80 kvadratnih metara, pa naviše. Ako poželite da potražite nekretnine, najbolje je da angažujete ovlašćenog agenta, a ako biste sve sami, instalirajte aplikaciju Sahibinden, koja vam donosi pregled svih nekretnina za najam i kupovinu u celoj Turskoj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by İstanbul City (@istannbul_city)

Jeftino i u Egiptu

Kako smo krenuli u istraživanje gde i kako doći do povoljnih nekretnina, naišli smo na oglas egipatske kompanije koja prodaje stanove u popularnom letnjem odredištu Hurgadi. Aqua Tropical Resort naziv je objekta koji je u izgradnji, a koji će se nalaziti tik uz more. Stanovi će biti u prodaji po ceni već od 13.863 funti. Apartman se nalazi u objektu s bazenom, restoranima i saunom, koja je na korišćenju vlasnicima zgrada. Sasvim odlična prilika za kupovinu nekretnine daleko od svega, na drugom kontinentu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @EGYPT (@egypt)

Studio na Crnom moru

Na internetu je moguće pronaći veliki broj nekretnina za prodaju i iznajmljivanje u odmaralištima uz bugarsku crnomorsku obalu. Trenutno su nekretnine za prodaju i iznajmljivanje u Bugarskoj izvrsna prilika zbog zaista niskih cena. Naravno, sve zavisi od toga šta tražite – apartman na plaži uz samo more ili ste u potrazi za celom kućom.

Cene zavise od udaljenosti od plaže. Bugarska obala Crnog mora nudi veliki izbor zabave i različite načine provođenja odmora – vodene sportove, golf i razgledanje ili samo ležanje na plaži i uživanje u toplom suncu. Zato je kupovina ili iznajmljivanje nekretnina na plaži u Bugarskoj jedan od najboljih izbora koje možete učiniti. Studio-apartmane na moru možete pronaći za već od 13.000 evra.

Izvor: Punkufer.hr

3 mesta za kampovanje u Grčkoj zbog kojih ćete potpuno zaboraviti na hotele i apartmane

Julija Vojinović

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

119 Shares
119 Shares
Share via
Copy link