Putovanja Top 10

Najpovoljnija vikend putovanja: Fantastična Srbija i gradovi Evrope od 16€ do 50€ (VIDEO)

Ljubljana
Foto: Cameron Hewitt

Jesen je odlično doba za vikend putovanja.

Zaboravili smo mirise mora i peckanje vrelog peska pod tabanima, a osećamo da nam se zima i svi troškovi koji idu sa njom velikom brzinom bliže.

Sada je idealan momenat za vikend bekstvo, novu turističku avanturu, dovoljno dugu da nam začini svakodnevicu, ali zbog koje nećemo trošiti slobodne dane od godišnjeg odmora.

Zbog svega toga istražili smo i napravili listu najpovoljnijih, a predivnih vikend putovanja u kojima možete uživati tokom jeseni. Cene se kreću od 1800 do 5800 dinara.

Dan primirja u ekološkom blagu Evrope – Ljubljana

Grad na reci Ljubljanici, između Alpa i Jadranskog mora. Centar grada, sa tvrđavom iznad, odiše srednjoevropskom arhitekturom pod uticajem Beča.

Jedan od najčistijih gradova sveta koji ima gotovo mitski odnos prema očuvanju prirodne sredine.

Zagolicaćemo vam maštu informacijom da je motorizovan saobraćaj iz centra Ljubljane potpuno ukinut, tako da je ovo jedan od retkih gradova u kom možete šetati, razgledati arhitekturu ili se počastiti u bašti restorana slušajući samo crvkut ptica. Ptica i zelenila im ne manjka.

Ako još uvek niste posetili Ljubljanu, evo idealne prilike za to. Dan primirja je 11. Novembra. Srbija ga slavi kao državni praznik. Tog dana je i polazak za Ljubljanu. Autobus polazi iz Novog Sada u ponoć, a iz Beograda oko pola 2 ujutru.

Stižete u Ljubljanu u ranim jutarnjim časovima, sledi celodnevni obilazak grada uz pratnju vodiča, prelazak  preko mosta u najstarijem delu grada i uživate u lepotama Gradske kuća, Tromostovlja i katedrale sv. Nikole.

Sledi slobodno vreme ili fakultativno krstarenje po reci Ljubljanici (Trajanje vožnje oko 1 h). Nakon krstarenja čeka vas obilazak BTC tržnog centra koji ima više od 450 prodavnica.

Aranžman košta 5.800 dinara. Ne trebaju vam kovid propusnice, već samo važeći pasoš. Detaljan plan puta i aran\mana pogledajte na ovom LINKU.

Top destinacija Evrope – Budimpešta za samo 3.300 RSD

Budimpešta je prava turistička poslastica za mnoge turiste koji je posećuju i nosi epitet “TOP destinacija Evrope” godinama unazad.

Lepoti Budimpešte, pre svega, doprinosi 11 mostova koji spajaju dva dela grada – Budim i Peštu, Kraljevska palata na uzvišenju na samoj obali Dunava, zgrada Parlamenta koja je jedna od najvećih u svetu, Trg Heroja, prelepi široki bulevari Andraši i Rakoci…

Ne može se sa sigurnošću reći da li je Budimpešta lepša danju ili noću, ali svakako sa razlogom nosi epitet „Kraljica Dunava”. U Budimpešti niste bili ukoliko niste navratili u nadaleko čuvenu poslastičarnicu Žerbo, ukoliko niste zagledali izloge u ulici Vaci, ili niste sebi priuštili gurmansko zadovoljstvo u nekoj od čardi.

Evo odlične prilike za sve navedeno, po ceni od svega 3.300 dinara. Ako ne želite da propustite ovu jedinstvenu priliku, onda požurite, jer je polazak već 29. oktobra, a broj putnika je ograničen. Detalje aranžmana i rezervaciju naći ćete na ovom LINKU.

Obilazak Beča i šoping u Pandorfu za 50 EUR

Beč je jedna od najstarijih metropola u srcu Evrope, carski grad i mesto ukrštanja raznih kultura i uticaja.

Jedno je od najomiljenijih evropskih odredišta turista iz čitavog sveta pa sa punim pravom već par godina unazad, nosi titulu najboljeg mesta za život na celom svetu. Beč nosi i epitet muzičke prestonice sveta u kojoj su živeli i stvarali kompozitori – Mocart i Betoven, kao i epitet jednog od najznačajnijih kulturnih centara starog kontinenta.

Katedrala sv. Stefana u kojoj se venčao čuveni kompozitor Mocart, veličanstveni spomenici na Ringu, vrtovi palate Belvedere, dvorac Schönbrunn, Mariahilfer ili Kärtner Strasse su samo deo znamenitosti koje ovaj grad može da ponudi.

Sacher – nekadašnja poslastičarnica carske porodice, važi za jednu od najpoznatijih i najboljih poslastičarnica na svetu. Sa kafanama i pivnicama, čuvenim točkom u Prateru i još monogo toga što ovaj carski grad moćne Habsburške monarhije nudi…

Cena vikend putovanja u Beč je 5.800 dinara po osobi, a detaljan program puta i informacije o rezarvaciji naći ćete na ovom LINKU.

Banatski, lagano i romantično – Temišvar za svega 1800 dinara

Ako tražite obilazak grada u kom niste bili, a ne želite da pritom “padnete s nogu” od silnog šetanja, onda je Temišvar pravi izbor za vas.

Susret sa Temišvarom će biti susret sa elementima neočekivanog i iznenađujućeg. Osetićete se zatečenim kada vidite grad koji opravdava svoj nadimak „mali Beč”. Ako očekujete turističke atrakcije, blještavilo noćnog provoda, gužvu i galamu, to nećete pronaći u ovom gradu.

Temišvar je miran i okrepljujući i pruža utočište od stresa. Romantične šetnje pored Begeja i ispijanje kafe s pogledom na jedan od gradskih trgova, biće maksimum Vaših napora u ovom gradu.

Ovaj aranžman je zakazan za 23. Oktobar. Autobus kreće iz Novog Sada i Beograda rano ujutru, oko pola 6. Povratak je planiran već oko 18 časova, tako da je ovo idealna tura za one koji bi da “skoknu” negde na kafu. Iznenadite sebi drage ljude i odveditew ih na kafu u romantični Temišvar.

Sve informacije su na ovom LINKU.

Proverite jel Sarajavo gde je nekad bilo za samo 3.500 RSD

Sarajevo se ne obilazi, ono se oseća.

Asocijacija na ovaj grad sa najvećim srcem na Balkanu, obično su muzika i „raja“. Behar što je jednom Bosnom probeharao, Miljacka što tiho teče i uvek isto pitanje – „jel’ Sarajevo gdje je nekad bilo…“

A onda Trebević, Bjelašnica, Igman i Jahorina koje štite ovaj večni grad i čuvaju njegovu dušu zbog koje su ga umetnici oduvek najviše voleli i stvarali svoja velika dela na obe obale Miljacke…

Grad u kojem ćete naučiti da malo zastanete, zaboravite na prebrzi tempo života, popijete i pojedete lagano, uživajući u kafi i sarajevskim ćevapima, pitama ispod sača, baklavama i drugim gurmanlucima.

Za one koji žele više, organizovan je i fakultativni izlet do fenomenalnog vrela Bosne.

Uz dobro društvo, ovakvo vikend putovanje se zaista ne propušta. Posebno ne ako mu je cena samo 3.500 dinara po osobi. Sve detalje o putovanju i rezervacijama pogledajte na ovom LINKU.

U ponudi Sabra agencije je još jedno putovanje koje podrazumeva obilazak Sarajeva, ali i Bosankih piramida u Visokom. Ukoliko ih još uvek niste videli i sumnjate u energiju koja je obuzela čak i Novaka Đokovića, onda razmislite i o ovom predlogu. Više informacija na ovom LINKU.

Segedin, Morahalom ili Pečuj?

Izlet u Segedin za samo 1800 dinara.

Segedin leži na ušću reke Mureš u Tisu. Ovaj grad se smatra najsunčanijim u celoj Mađarskoj, te je pogodan za posetu turista tokom cele godine. Mnogobrojne fontane kao i termalni izvori podsećaju da je Segedin i grad vode.

Kombinacija raznih stilova arhitekture, kao i mnogobrojnog zelenila, uz vrhunsku hranu u čardama i restoranima, odgovoriće zahtevima i najzahtevnijih posetilaca. Poseta ovom gradu uvek je pravo vreme…

Ovo putovanje je zakazano za 12. novembar i može se lepo uklopiti u vaše planove za praznik Dan primirja. Više informacija na ovom LINKU.

Okrepite se u bazenima Morahalom Banje za 1800 dinara.

Banja Morahalom ima 22 bazena otvorenih i zatvorenih, saune, vodene tobogane… Morahalom ima kako medicinske tako i zabavne sadržaje. Lekoviti bazeni u banji se pune vodom sa dubine od 660 metara, sa temperaturom od oko 39 stepeni.

Banja pruža mogućnost zabave, uživanja i dobrog provoda za sve uzraste, a za dobru hranu i mađarske specijalitete, brine čarda koja se nalazi u sastavu banjskog kompleksa. Svi sadržaji banje su besplatni (2 velika tobogana, nekoliko sauna – finska, infracrvena, parno kupatilo, slana soba, hidromasažeri…)

Datume polazaka i detalje o aranžmanima naći ćete na ovom LINKU.

Ako ste više za Pečuj i putovanje kroz jedinstvenu istoriju ovog multikulturalnog grada, onda otvorite ovaj LINK i rezervišite svoje mesto za avanturu koju ćete dugo pamtiti.

Fantastična Srbija

Manastir Tumane, Golubačka tvrđava i Srebrno jezero su pravi biseri turističke ponude Srbije. Ove lokacije privlače sve veći broj stranih turista, a vi, ako ih do sad niste obišli, evo odlične prilike za to.

Sabra travel agencija je napravila aranžman koji objedinjuje sve tri lokacije u jednom izletu i to po ceni od 2800 dinara. Detaljan plan puta i rezervaciju naći ćete na ovom LINKU.

Iako strogo posmatrano nije u Srbiji, već nadomak Bijeljine, etno selo Stanišići je dovoljno blizu, ali i blisko da svoje mesto nađe ovde.

Predivan izlet u Stanišićima preporučujemo porodicama s malom decom, zaljubljenim parovima, ali i penzionerima. Aranžman iznosi 1800 dinara po osobi, pa eto odlične ideje da kratkim, ali predivnim putovanjem iznenadite svoju mamu, baku ili prijatelje.

Više informacija na ovom LINKU.

Top 20 – Šta sve možete besplatno u gradovima Evrope?

Luftika Promo

Ovo je promotivni tekst stvoren u laboratoriji redakcije portala Luftika. Ako želite da vaš brend bude ovako predstavljen, kontaktirajte nas na marketing[@]luftika.rs.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

72 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap