Magazin Srbija

Upali smo u viber grupu gde se za 1.500 regrutuju penzioneri za Vučićeve skupove

vucic-skup

Nakon objavljivanja snimka na kom radnici na gradilištu Kliničkog centra uvežbavaju tapšenje za doček predsednika Vučića i ministra finansija Zlatibora Lončara, redakciji Luftike javio se gospodin koji je želeo da ostane anoniman i koji nam je dao skrinšot poruka u kojima se pozivaju statisti potrebni za stranačke mitinge, posete bolnicama, gradilištima…

“Penzioner sam i jedno vreme radim kao statista za serije domaće produkcije. Do oglasa dolazim preko Strelca, viber grupe gde se mogu naći pozivi statistima za serije, ali u poslednje vreme sve češće i za potrebe vlasti kada na primer neko od zvaničnika posećuje bolnice, gradilišta, otvara radove… Dnevnice su 1.500 dinara i isplaćuju se koliko sam upoznat odmah nakon skupa na ruke”, priča nam statista koji je kako kaže doživeo šok kada je u viber grupi video i poziv svima koji žele da budu statisti za skup organizovan povodom “Oluje”.

“Strelac” je viber grupa koju je organizovao izvesni Zoran Nenadić. Ona je svojevrsna oglasna tabla na kojoj Nenadić deli brojne oglase za posao, zatim za statiste u filmovima i serijama u organizaciji registrovanih kinematografskih i sličnih agencija, ali i oglase u kojima se traže statisti za potrebe vlasti.

Na jednoj od poruka možemo videti poziv “drugarima” tačnije ženama koje će, kako piše u poruci “otići na lokaciju, napraviti gužvu, fotkati se uz kratko zadržavanje na lokaciji.”

strelac-kasting-za-vucica

U želji da saznamo otkud ovi pozivi u viber grupi Strelac, kontaktirali smo g. Nenadića koji je je nam je objasnio kako je kontaktiran da pusti oglase u kojima se traže statisti za Oluju:

“Moje lično mišljenje je da je ovaj oglas za statiste Oluje bio lažan i da sam izmanipulisan sa postavljanjem istog u grupi Strelac da bi se od toga napravio medijski cirkus”.

Na pitanje ko ga je kontaktirao za postavljanje oglasa, odgovorio je:

strelac-kasting-vucic

“Sve funkcioniše na taj način što ja dobijem poruku sa oglasom i onda ga objavim u grupi. S obzirom da do sada nije bilo problema sa oglasima, tako sam uradio i ovaj put bez provere od koga je i za koga je. A kada mi neko pošalje poruku iz grupe ne vidim broj telefona sa kog je poslato. Moja je greška što uopšte nisam čitao taj oglas niti obratio pažnju za šta se traže ljudi, što ću ubuduće pažljivije raditi.”

Luftika: Ali, Strelac je postavio dva oglasa za potrebe vlasti, nemoguće da dva puta niste obratili pažnju?”

Nenadić: “Ja mogu sada da Vam ponovim to više puta, do sada nije bilo problema, ovo je prvi slučaj na kojem će se nadam i završiti.”

Luftika: “Zašto su oba oglasa obrisana dok neki drugi oglasi koji su prošli još uvek stoje u grupi? I samo njihovi brojevi nisu u funkciji. Zar Vam to nije pomalo čudno?”

Nenadić: “Sada jeste”

Luftika: “Nešto meni tu nije iskreno”

Nenadić: “To Vam je verovatno profesionalna deformacija. Ali ja sam Vama sve iskreno rekao.”

Penzionere iz Grocke kao ovce odveli da tapšu Vučiću u Busijama

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

komentara

Klikni da objaviš komentar

1.3K Shares
1.3K Shares
Share via
Copy link