Magazin

Vest o obućaru Ivici šokirala Jugoslaviju 1925: Zatekli smo 2 muškarca u sobi, sumnja se da su jedan drugog upotrebili

Foto: Twitter / Bosnian history

Društvenim mrežama trenutno kruži vest iz davne 1925. godine koja je izazvala veliku pažnju korisnika.

U svetlu vremena kada su različite seksualne orijentacije prihvaćene, vest koja je potresla Sarajevno tog 7. februara, danas izgleda vrlo smešno. “Večernja pošta” tada je objavila tekst u kome se vidi da je izvesni obućar Ivica uhvaćen sa nepoznatim Mostarcem.

– Jutros su zatečeni u hotel ‘Pošti’ Ivica Franjić iz Kreševa, obućar sa nekim Mostarcem, isto obućarom, ocem troje djece, gdje u sobi br. 23 leže u krevetu potpunoma goli. Obojica su zatvoreni, jer postoji sumnja da su jedan drugog upotrebili – pisalo je u ovoj vesti koja je privukla pažnju korisnika društvenih mreža, prenosi Kurir.

ivica-obucar

“Kako li su uspjeli bit zatečeni? “to je fragmenat sarajevskog morala” – valjda zaticat ljude po zatvorenim sobama i zabadat nos u tuđa posla?”, “Čekaj, zašto “sarajevskog” morala kad su u pitanju Kreševo i Mostar? I osim toga, upotrebljavali su se u svoja četiri zida. A otac troje djece valjda ne može biti anamo onaj? Ništa ne razumijem”, “Ja zamišljam da je bila neka konferencija obućara na kojoj su se upoznali i od tada redovno idu na “poslovni put” u Sarajevo…”, bili su samo neki od duhovitih komentara ispod ove objave.

Ispovest Novosađanina o životu u Legiji stranaca: Spavanje na -10, nema devojaka, samo treninzi

(Kurir.rs/A.G.)

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link