Magazin

Frka u Sarajevu zbog nastupa Tonija Cetinskog: “U Srbiji i Hrvatskoj ovo nikada ne bi uradili!”

toni-cetinski
Foto: Printscreen Telegraf

Odbor za organizaciju obeležavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara, održanih 1984. godine u Sarajevu, na press konferenciji održanoj 8. januara predstavio je program godišnjice ZOI, koji će biti održan u februaru.

Najveću pažnju među građanima izazvala je činjenica da će na obeležavanju godišnjice pevati hrvatski pevač Toni Cetinski.

Među prvima se ovim povodom oglasio kompozitor i pijanista Vlado Podany, prenosi Telegraf.

– Odvratno! 40 godina od Olimpijade, a vi dovlačite nekoga ko nije iz Sarajeva, Bosne i Hercegovine… Toni je super, vrhunski izvođač, ali što volite da se uvlačite svima van granica naše zemlje… sram da vas bude… “Ugasili” ste nam umetnike, kulturu, sreću i uvozite je da bi opravdali vaše uloge u tome… Zato napuštam Sarajevo i BiH… S “vama” ne želim da delim ni vazduh – napisao je Podany, ali se oglasila i influenserka Hana Hadžiavdagić Tabaković.

– Baš me zanima da li bi iko iz Srbije ili Hrvatske za ovakvo dešavanje pozvao pevača koji nije iz njihove zemlje… evo odgovoriću vam – nikada! Pored toliko mladih perspektivnih pevača iz BiH i živih legendi, ti zoveš nekoga sa strane za obeležavanje 40 godina ZOI-a? Šta je s glavom? No comment – napisala je Hana.

Ubrzo su se oglasili i građani na društvenim mrežama.

“Sramota”, “Toni Cetinski ima veze s Olimpijadom ko Šerif Konjević sa Sinjskom alkom”, “Stvarno, gde je mozak?”, “A Bosna koja ima toliko pevača, zvezda… Tužna je ova odluka”, “Ponižavajuće za Bosnu i Hercegovinu, za Sarajevo koje je iznedrilo takva imena”, samo su neki od komentara nezadovoljnih ljudi.

Urednik koji je zabranio Tonija Cetinskog: Polupismena ruljo, da razjasnimo nešto…

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link