Srbija Vesti

Vesna Trivalić hoda uz svoj narod na protestima protiv nasilja: „Vode me reči Slobodana Negića“

vesna trivalic
Printscreen

Dve nezapamćene tragedije izazale su paralizu srpskog društva. Masovno ubistvvo u Ribnikaru još dugo će ostati otvorena rana na dušama svih nas, a otac jedne od nastradalih devojčica svojim nastupom u Utisku nedelje par dana nakon tragedije izazvao je ujedinjenje i saosećanje koje se potom prelilo po ulicama Beograda.

Na protestnim okupljanjima mogu se videti građani svih starosnih kategorija, svih društvenih struktura, građani potpuno suprotnih verovanja, ideologija i ubeđenja.

U toj koloni saosećanja nalazi se i naša proslavljena glumica Vesna Trivalić koja je za Danas objasnila svoju potrebu da bude uz narod u ovakvom trenutku.

Ovo su njene reči:

„Hodam. Vodi me svaka izgovorena reč Slobodana Negića. U dubokom bolu i saosećanju sam sa porodicama. U mislima, sa njihovom izgubljenom decom. Zbog nedužno stradalih u Mladenovcu. Zato, hodam. Bol i saosećanje su iznedrili solidarnost.

Pa ko će mene, sa 60 godina, da uči, šta da radim, šta da mislim, šta je dobro a šta zlo? To su obavili moja majka, moj otac i moj brat.

Svaki korak pravim za moju mladost, na koju niko nije mislio i za mladost budućih generacija. Brižna sam i odgovorna. Glumica sam po profesiji. Radim posao, za koji sam školovana. Vredno i najbolje što umem.

Kao i sve umetnosti i naša je čuvar duša i istine. Kroz dobro, govorimo o lošem. I sebi i drugima. A kroz loše, o dobru. To je naš put.

Jeste, izgovaramo misli mudrijih, ali nismo bez svojih. Stojim uz moje poštovane kolege. Hodam uz njih. Hodam uz svoje sugrađane.“

Seka Sablić: „Protesti opravdani, doveli su nas do kraja, poniženja su neizdrživa“

Share via
Copy link