Film Magazin Poznati

Bila je velika zvezda Jugoslavije, muškarci su otkidali za njom, a ona je napustila sve i otišla u London

vesna-stanojevic
Printscreen Youtube

Vesna Stanojević bila je jedna od najpopularnijih srpskih glumica 80-ih godina. Rođena 1963. godine u Topoli, glumom je počela da se bavi već u Trećoj beogradsko gimnaziji. Prvo je upisala orijentalistiku na Filološkom fakultetu u Beogradu, zatim je upisala Akademiju umetnosti u Novom Sadu, pa na kraju iz drugog pokušaja Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, piše Still.

Talenat koji se ne zaboravlja

Vesna je prvu veliku ulogu na platnu imala u filmu “Poslednji krug u Monci” kao Silija, a potom je usledio pomenuti film “Tri karte za Holivud” .

Slavu je stekla kao zgodna i odana devojka opasnog momka Urketa, kojeg je tumačio Dragan Nikolić.

Vesna se pre više od dvadeset godina odselila iz tadašnje Jugoslavije u London, gde je zapažena po ulogama Helene u filmu Helena, Svetlane u filmu Samo Šansa, Sonje u igranom filmu Nebo u cvatu, Pepsi u radio-drami Gvozdena Zavesa, sa čuvenom holivudskom zvezdom Robertom Vonom.

Jednom prilikom je naglasila da je prve godine u Londonu učila da prihvati tamošnji kod ponašanja, ali ne krije da je srećna što joj je pošlo za rukom da u Engleskoj nastavi da se bavi profesijom koju voli.

– To jeste bila prepreka. Nisam htela da idem tamo da igram neke uloge koje ne bih igrala ovde samo zato što je to velika produkcija. I zato sam završila postdiplomske studije i radim kao profesor glume. To mi je bilo kreativno. Mene je zanimalo da odem na zapad i da odradim nešto što nisam mogla da uradim ovde. To je bila velika žrtva i naravno da je meni kao glumici kojoj je karijera bila u punom usponu bio šok za sistem. Čovek se navikne i sve nove stvari uči. Da se bori i dokazuje. S druge strane da sam ostala ovde verovatno bih se borila sa drugim nemanima i to ne bi bilo jednostavno., rekla je ona.

Ostala je prava lepotica

Nakon više od 20 godina, Vesna se vratila u Srbiju, gde je odlučila da prihvati jedan projekat, nakon mnogo godina. Ovako danas izgleda.

vesna-stanojevic-danas
Printscreen Youtube

Bila je velika zvezda 90-tih, nakon lečenja od alkoholizma i puta u Indiju, povukla se sa scene i živi u kući od gline

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

151 Shares
151 Shares
Share via
Copy link