Magazin

Posle smrti majke, otac alkoholičar je izbacio iz stana: Tragična priča mame Ivane Vulete

ivana-spanovic-mama
Foto: ivanaspanovic / Instagram

Ivana Vuleta je krenula stopama svoje majke Vesne, a priznala je i da je oduvek privlačilo nadmetanje sa drugom decom.

– Kao velikog individualca, zanimao me je jedino sport gde je sve moralo da zavisi isključivo od mene i jedino sam atletiku uspevala mirno da pratim pored televizora. Mamine medalje nisu me interesovale toliko koliko opklada između nas dve da ću joj srušiti lični rekord. Nedugo zatim dobila sam opkladu i prvi mobilni telefon! Bilo mi je samo trinaest godina, opisala je Ivana u zajedničkoj ispovesti sa majkom pre jedanaest godina.

Od majke je nasledila i mnogo karakternih osobina, ali i takmičarski duh. A podsetimo se da je Vesna Španović pre četiri decenije bila jugoslovenska rekorderka u sprintu.

Ona je tada zbog porodične tragedije bila prinuđena da na svoju atletsku karijeru stavi tačku, a nije ni slutila da će jednog dana njena ćerka da nastavi upravo tamo gde je ona stala.

– Moja mama je igrala ženski fudbal, ali i rukomet, što je Ivana od nje nasledila. S druge strane, moja ljubav je bila disciplina skok udalj, ali ipak sam se takmičila kao sprinterka i sa sedamnaest godina postala prvakinja one stare Jugoslavije u kojoj je konkurencija bila žestoka. Nazivali su me talentom koji obećava, ali uspeh nije potrajao.

Moja majka je iznenada umrla od izliva krvi na mozak i ceo život mi se u trenutku preokrenuo. Inače, pored oca alkoholičara imala sam katastrofalno detinjstvo u kojem sam trenutke spokoja doživljavala jedino kada sam bila na takmičenju ili pripremama.

Posle majčine smrti otac me je isterao iz stana, a zahvaljujući tetki, maminoj sestri, završila sam srednju školu i imala sreću da već sa devetnaest godina dobijem posao i zaposlim se kao trgovac.

Zato sada kažem da je Ivana samo nastavila tamo gde sam ja stala, a i dan-danas kad ona trči, ja ne mogu da sedim: adrenalin mi skoči, vičem i dobacujem sa tribina… Ako je na stadionu tišina, ona se posle ljuti.

Nekad mi se čini da je život ispričao neobičnu priču o tome kako je Ivana produžila moju sportsku karijeru tamo gde se ona prekinula i nastavila neku svoju, bajkovitu, priču kojoj se ne nazire kraj – izjavila je Vesna za Kurir.

Naša šampionka Ivana Vuleta posebnu pažnju posvećuje ishrani, a ovo nikada ne jede za večeru

Share via
Copy link