Magazin

Glumica Vesna Pećanac mesečno živi sa 20 evra, a izvršitelji je jure zbog dugova

vesna pecanac

Fotografije na kojima glumica Vesna Pećanac odlazi po ručak u Narodnu kuhinju i priča da živi na rubu egzistencije jedna je od glavnih medijskih priča. Sada se na temu njenog teškog finansijskog stanja oglasio i njen sin Petar, koji već godinama govori se o teškoj sudbini koja je njegovu porodicu zadesila posle smrti oca.

– Mislim da je ta tragedija počela devedesetih i da je ona bila opšta. Živko je samo jedan primer ili istureni slučaj. Ima mnogo žrtava ratova, tranzicije, odnosno dekomponovanja našeg društvenog i državnog ustrojstva. Živkova je krivica možda bila to što je bio najbolji u svome poslu. Nekima se uspeh ne prašta. Pogotovo onaj međunarodni. Ako sam šta iz očevog primera mogao da naučim, to je da postoji tamna strana ljudske prirode i da je veoma moćna i učinkovita. O tome govore i svi Živkovi filmovi, ali i naša neposredna istorija – rekao je Petar u intervjuu za Blic.

On je dodao da nije bio naročito “potresen” kako su neki mediji to prikazivali, jer to traje godinama.

– Žena je, opet, u toj kuhinji sedela i razgovarala sa patrijarhom. Dakle, bio je to sastanak na visokom nivou. No, ona nije u zavidnoj situaciji. U dugovima je do guše. Jure je izvršitelji. Ona se snalazi kako zna i ume. Ne može sama, ali eto, ona se bori nekako. Obraća se ljudima za pomoć, a pomoć uglavnom izostaje. Gde su kolege? Šta rade političari?

Mnogi su se javili da joj pomognu. Na pitanje da li je trebalo da se to desi mnogo ranije Petar je zaključio:

– Koliko znam, još uvek joj niko nije pomogao, u smislu da se trajno njen status i situacija reše. Ona je dužna preko 15.000 evra državi Srbiji kroz tužbe, kazne i račune. Dok se ne oslobodi tereta dugova, ona neće moći da izađe iz začaranog kruga siromaštva i bede. Ima meseci kada joj uzmu celu penziju, a nekada primi 1.200 dinara ili 2.100. Ko može da živi ceo mesec sa dvadeset evra? Samo Vesna Pećanac.

Voja Brajović o sudbini koleginice Vesne Pećanac: Srce me boli kad vidim kako živi

379 Shares
379 Shares
Share via
Copy link