Magazin

Kako je Vesna iz Kragujevca postala heroj drame na grčkom ostrvu Evija

grcka spasavanje
Foto: Facebook

Grčko ostrvo Evija, tačnije gradska plaža u gradu Edipsosu, bilo je pre dva dana poprište velike drame, nakon što je jedna starija Grkinja bila na ivici smrti.

Naime, neimenovanu gospođu su bez znakova života izvukli iz mora, a prava sreća je bila da se na istoj plaži našla i Kragujevčanka Vesna Radovanović.

Budući da se radi o banji, očekivano je da u ovom mestu ima dosta starijih meštana, a među njima je bila i nesrećna žena koja je u trenutku kada je izvađena iz mora bila potpuno modra i nije davala znakove života.

Okupljeni ljudi pokušavali su da joj pomognu, ali nije bilo nikog stručnog ko bi znao šta tačno treba da se radi. A onda je na scenu stupila Vesna Radovanović, laborant iz KC Kragujevac.

– Tada je prišla Vesna, zamolila da se pomere stavila je utopljenicu na bok, očistila disajne puteve, izvadila zubnu protezu. Standardnim postupkom pritiskom na gornji deo trbuha izazvala izbacivanje vode koju je nesrećna žena progutala.

Nakon toga ona je uspostavila disanje i dotadašnjia modra boja usana počela je da se menja što je bio znak da se nivo kiseonika povećava. Održavala je tako do dolaska hitne pomoći.

Na obostranu radost baka je u stabilnom stanju odvezena u zdravstvenu ustanovu gde će se obaviti dijagnostika – kaže za Žena.rs Goran Radovanović, Vesnin suprug.

– Bog je pomogao i njoj i meni, a tek kada je sve srećno završeno mene je udario adrenalin, pa ne mogu da dođem sebi – kaže Vesna koja je sutradan slavila rođendan, a najveći poklon već je dobila dan ranije – činjenicu da je spasila jedan život!

HEROINA: Trudnica iz Bijeljine spasila dečaka iz Srbije na Halkidikiju

PARTNERI SAJTA


43 Shares
Share via
Copy link