Beograd Magazin

Vesić protiv Vesića u kratkom rimejku filma Davitelj protiv davitelja

goran vesić tiktoker
Printscreen

Uticajni tiktoker u pokušaju sicve011 ponovo je uspeo da iziritira svojim objavama na ovoj društvenoj mreži sve one koji znaju njegov minuli rad na mestu nezvaničnog gradonačelnika, odnosno zvanično na mestu zamenika.

Goran Vesić i Beograđani imaju jedan zaista specifičan odnos koji najbolje definiše naslov starogradske pesme – Zašto smo se sreli. Ponor Beograda kao velegrada krenuo je i pre Vesića, ali je on poput usuda i kazne za sav kičeraj koji smo kao društvo negovali i tolerisali već decenijama.

Na svom novom klipu Vesić odgovara na neke od zamerki koje mu Beograđani godinama prebacuju, našavši originalno rešenje da demantuje sve optužbe da nerazumno betonira i raskopava centar Beograda, da je najveći neprijatelj drveća, da je u neprestanoj kampanji i da beogradski đaci neće dobiti po primerak tableta koji će im koristiti u nastavi. Ovaj prosvetitelj modernizma ipak je pre nekoliko dana, uz pomoć Telekoma obezbedio tablete deci Beograda, a ni tada nije propustio priliku da odradi jednu bajatu samopromociju.

@sicve011##beograd ##gradbeograd ##srbija ##srbijatiktok ##serbia ##foryou ##foryoupage ##question ##questions ##challenge ##trend ##trending ##balkan ##balkantiktok ##answer♬ оригинальный звук – Anna Bruni

Davitelj protiv davitelja je legendarni domaći film, a sada je Vesić snimio kratki rimejk pod radnim nazivom Vesić protiv Vesića. Vlast je shvatila važnost i ogroman potencijal društvenih mreža, a pored nacionalnih frekvencija njihova besomučna kampanja sada je u punom jeku i na Instagramu, ali i Tik toku.

Zamenik gradonačelnika koristi ovu društvenu mrežu za približavanje mlađim naraštajima koji masovno krstare ovom platformom. Istovremeno on svesno provocira sve koji mu nikada neće oprostiti prethodne zasluge za odbegli duh Beograda. Ni njemu, ni Aleksandru Vučiću, ali ni Draganu Đilasu koji je započeo sa uništavanjem alternativnog Beograda, kultnih mesta gde se stvarala umetnost ovog grada.

Nikada ni njemu, ni njegovom prethodniku Bogdanoviću, neće oprostiti nestanak svih onih koncertnih prostora ili bioskopa koji su bili od velikog značaja pre pojave šoping molova kao primarnih mesta na kojima se mogu pogledati nova filmska ostvarenja.

Vesić je samo konvertirana posledica iz redova Deomokratske stranke koju mi sada živimo i koja nam se izrugava preko novotarije zvane Tik Tok.

Vesić u neobuzdanoj požudi za ljubavlju i pažnjom snima klipove za klince na TikToku

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
19 Shares
Share via
Copy link