Magazin Srbija

Vesić zbog kleveta duguje Đilasu godišnju platu, građani u akciji “Srcem za Sićvea”

dragan-i-goran
Foto: Vesna Lalić/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Vučićeva propagandna mašinerija ima neprocenjivo važan zadatak da održi visokotalasnu hipnozu naroda Srbije i beskrupuloznim napadima ukloni svaku političku pretnju aktuelnom režimu. Njihova meta postaje svako ko iskoči u prvi plan sa kritičkim stavom, a žrtve i egzekutori se po potrebi menjaju.

Poslednjih nekoliko godina, kako se vratio u politiku, Dragan Đilas figurira kao jedna od glavnih pretnji Aleksandru Vučiću. Đilas je čovek koji je poslednji uspeo da pobedi Vučića imenom i prezimenom na izborima, te je sigurno jedan od prioriteta svih članova režimske brigade uništiti Đilasov politički potencijal.

Na tom putu artiljerci SNS-a služe se svim raspoloživim sredstvima. Naslovne strane svih medija pod kontrolom vlasti, javno vređanje u Skupštini od strane poslanika, Vučićevo spominjanje Đilasa u kontekstu lopova pred stranim zvaničnicima, neprestano izgovaranja mantri o Maldivima i 619 miliona samo su neke bojeve glave iz naprednjačkog arsenala.

Jedan od onih, koji se ne usteže da kleveta svestan da ga očekuje osuđujuća presuda zbog iznesenih laži je svakako Goran Vesić, nekadašnji Đilasov kolega iz Demokratske stranke, a sada dugogodišnji drugi čovek Beograda.

Od pozicije gradskog menadžera, do zamenika gradonačelnika, Vesić nikako da preskoči tu stepenicu i konačno postane cenjeni i voljeni gradonačelnik. Istina, iako je proveo gotovo dva puna mandata na mestu gradonačelnika prestonice Srbije, ni Đilas se ne može pohvaliti naročitim simpatijama Beograđana. Đilasove namere da od Beograda napravi grad bez slobode za mlade ljude sproveli su još brutalnije, još primitivnije Vesić i njegovi saradnici u ime Aleksandra Vučića.

Teško da prođe dan da Vesić ne spomene prezime Dragana Đilasa, a verujem da mantre za javne nastupe uvežbava i u snu. Zbog izgovorenih laži Goran Vesić dužan je da plati Đilasu 200 hiljada dinara sa  dodatkom od 137 hiljada dinara sudskih troškova.

Iz Stranke slobode i pravde napominju da je ovo već četvrta presuda koju Đilas dobija protiv Vesića, te da Vesić sada mora da plati iznos koji iznosi koliko i njegova godišnja plata.

– Od kojih para plaća advokate i kako preživi od prvog do prvog – pitaju se iz SSP-a.

Pitanje je suvišno jer svi znaju da Vesić ima bogate drugare koji će mu rado pozajmiti da pregura težak finansijski period. Neće biti prostora da obilazi poznate beogradske restorane i pabove, već će majka morati češće da kuva grašak ili pasulj, ali bez mesa.

Po ovim podacima, izgleda da će Beograđani Vesićeve usluge i izvanredne sposobnosti dobijati za džabe. Odnosno, oni će plaćati Vesićevu platu koja će odlaziti na račun Dragana Đilasa, verovatno onaj na Mauricijusu, a ovaj će ih već proslediti dalje. Ako se dobro sećam, radi se o obećanju o humanitarnim donacijama. Tako da su Beograđani na kraju ipak na neki način možda učiniti sa Vesićem i Đilasom neko lepo delo. Nisu loš tim, zar ne?!

Predsednik SSP-a Dragan Đilas do sada je kao pobednik izašao kroz 66 presuda protiv svih Vučićevih lajavaca. Apsolutni rekorder, sa čak 18 izgubljenih presuda od Đilasa, je naravno „Informer“, „Alo“ je za sada na broju od 10 izgubljenih sporova, dok „Srpski Telegraf“ i „Pink“ dele brojku od 6 sudskih poraza.

Narod Srbije, koji često prikuplja novac za bolesnu decu, a još češće šalje SMS poruke za glasanje ko će ispasti iz rijalitija, ovoga puta bi mogao da se solidariše sa zamenikom gradonačelnika koji je, kao veliki borac za istinu, postao žrtva sopstvenog sistema.

Ukoliko je istina, da Vesić mora da isplati godišnja primanja, makar ona zvanična, red je da njegovi verni građani započnu sa humanitarnom akcijom „Srcem za Sićvea – protiv žutih povloa“.

Vesić bi mogao u znak zahvalnosti prema velikom srcu svojih sugrađana da prestane sa besomučnim laganjem i klevetanjem bilo koga. Mogao bi i da poštedi Košutnjak, savski nasip, drvorede i parkove, kao i da zatraži oprost svih grehova prema gradu i građanima Beograda i Srbije. Ne daj Bože, ako se slučajno udostoji i počne da radi svoj posao, pred kraj mandata, samo u interesu svih građana i građanki, to bi bio fin način iskupljenja.

Sudske presude će se garantovano smanjiti, mržnja prema njemu takođe, a i siroti Beograd bi možda prodisao i probudio se iz indukovane kome.

Komandant Vesić u ratu protiv komaraca – može biti samo jedna krvopija u Beogradu

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

1.4K Shares
1.4K Shares
Share via
Copy link