Magazin

Vesić se pohvalio novim mantilom, pa počašćen duhovitom asocijacijom

selfi vesic
Foto: Twitter, Goran Vesić / @sicve011

Iako jesen još zvanično nije ni započela, već smo iz ormara izvukli jakne, šalove i kape bez kojih je neizdrživo boraviti na ulici, naročito u večernjim časovima.

Kaputi, kišni mantili, perjane jakne, svako se snalazi prema mogućnostima.

Nekadašnji zamenik gradonačelnika Beograda, za kojeg smo u pojedinim momentima zaista mislili da će na tom mestu ostati zauvek, manje je prisutan u konvencionalnim medijima, ali svoj uticaj pokušava da održi putem društvenih mreža.

Nedavno je objavio i takozvanu selfi fotografiju, posvećenu hladnom vremenu sa kojim se suočavamo prethodnih dana.

„Jesen nije stigla kalendarski, ali tu je. Zato danas – mantil“, napisao je Vesić na Tviteru.

Osim ’čestitki i pozdrava’ u komentarima ispod objave, bilo je i onih duhovitih korisnika koje je ovaj Vesićev selfi inspirisao za crnuhomorne bisere svojstvene našim ljudima.

„Po kojim parkovima operišeš?“, odgovorio je jedan tviteraš nasmejavši sve one koji su imali prilike da pročitaju ovaj tvit.

I zaista, ovaj simpatičan mantil Beograđane može asocirati na raznorazne manijake i egzibicioniste koji su umeli da, iz mračnih haustora ili ćoškova parkova, spopadaju gradske gospođe. Poznat je i film „Davitelj protiv davitelja“, a s obzirom na poznati sukob Gorana Vesića i novog gradonačelnika Aleksandra Šapića, nije daleko ni nastavak, odnosno napredna verzija ovog kultnog ostvarenja.

davitelj protiv davitelja
Printscreen Collage

Među njima se vodi borba do istrebljenja, za naklonost partijskog šefa i selektora najvažnijih funkcija u državi i gradu. Traje trka ko više voli i ceni Aleksandra Vučića, poznatog po tome da spaja nespojivo i miri nepomirljivo.

„Ko ne voli karanfile, ne treba ni da živi“, govorio je Taško Načić u ulozi Pere Mitića, a u očekivanom nastavku nakon gotovo četiri decenije ta nezaboravna rečenica mogla bi se modifikovati i prilagoditi sadašnjem trenutku: „Ko ne voli Vučića, ne treba ni da živi.“

beogradski davitelji
Printscreen Collage

Nekako se u ovom mantilu Vesić preporučio za glavnu ulogu u filmu “Spiridon Kopicl – 40 godina kasnije”.

Iako nije zabeležen slučaj razgolićenog Vesića koji traumira beogradske dame na ovaj neprimeren način, ne može se reći da nije traumirao stanovnike prestonice, od trenutka kada je pronašao svoj put do vrha gradske vlasti pre desetak godina, svojim nesnošljivim izjavama i sveukupnim medijskim pojavljivanjima.

Nažalost, nakon što pogledate ovu fotografiju ni pesma „Jesen stiže dunjo moja“ možda više nikada neće imati tu setnu, romantičnu, nevinu notu. Uspeli su političari da nam ogade mnogo toga lepog i plemenitog, dane, godine, decenije, pa zašto ne bi i jedno godišnje doba!?

Vesić lapsusom otvorio dušu: Interese partije uvek smo stavljali ispred države (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

76 Shares
Share via
Copy link