Magazin

Vesić lapsusom otvorio dušu: Interese partije uvek smo stavljali ispred države (VIDEO)

vesic
Printscreen

Mnogima je neopaženo prošao lapsus zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića kada je po završenim izborima gostovao u emisiji Usijanje televizije Kurir.

Izbori su završeni kao da se nikada nisu ni održali, a svi najbitniji organi vlasti osim predsednika Republike se nalaze u tehničkom mandatu.

Rasplet svoje sudbine sa zebnjom očekuje i najomraženiji gradski funkcioner u modernoj istoriji Beograda, čovek koji je uspeo da pomiri ideološke polove koji su se približili u preziru prema još uvek aktuelnom zameniku gradonačelnika.

Na Jutjub stranici Ujedinjeni narod Srbije (UNS) objavljen je isečak iz pomenute emisije u kojoj Vesić pravi lapsus kada govori o državotvornoj politici svoje Srpske napredne stranke i njenog predsednika Aleksandra Vučića. A da li je ovo zaista lapsus ili čista podsvest koja izbija na mračnu površinu?

– Politika koju vodi Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka je državotvorna politika i mi smo uvek interese naše partije stavljali ispred interesa države – rekao je Vesić pre dva meseca u intervjuu za Kurir TV.

Dok se čeka novi saziv Skupštine, kao i izbor nove Vlade Srbije, ni Beograd još uvek nema jasnu sliku šta ga čeka u naredne četiri godine.

Hoće li Beograd i dalje biti u Vesićevoj nemilosti ili će opozicija imati snage i mogućnosti da u Skupštini grada preko velikog broja odbornika artikuliše ulično nezadovoljstvo sprečavajući jednoumlje i samovolju vlasti, te osvetljavajući korupciju i kriminal?

Vesić je sinonim za sve loše stvari u Beogradu. Uspeo je da uđe čak i u svakodnevni govor gde se njegovo prezime može čuti u najpogrdnijem maniru čak i za stvari za koje možda objektivno i ne može biti odgovoran i kriv.

Ta „romansa“ Beograđana i Vesića možda se ipak bliži svom konačnom kraju.

Ipak, ovakvih izjava se uvek valja podsetiti jer je je činjenica da se partijska knjižica u našoj zemlji ceni mnogo više nego pripadnost naciji, više nego pasoš Srbije. U partokratskoj državi zna se ko ima prednost, tako da reči Gorana Vesića i nisu naročita greška. Naročito što ni sam nije ispravio izrečeno. Čini se da je misao došla sasvim prirodno.

Da ne bude da se radi o nekakvoj montaži, mudre reči Vesića možete pogledati na 11:30 OVDE.

Raspad SNS tima za Beograd, 2 puta za Anu iz Jarkova, Šapić na klupu za rezerve, Vesić u Vladu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link