Magazin Srbija

Velja Pečenjara godinama hara srpskim auto-putevima, ali policiju to ne zanima

velja pecenjara prevarant auto put
Prevarant, u poslednje vreme u belom džipu, godinama hara auto - putem

Srpskim auto-putevima hara drumski prevarant, a prema onome što javljaju čitaoci portala Direktno, u pitanju je samo vrh ledenog brega. Sve je više prevarenih koji iznose detalje i podatke o ovom drumskom razbojniku, ali policija ne pokazuje interesovanje.

Svedočenje čitaoca pomenutog portala bilo je inicijalna kapisla za talas prevarenih od strane drumskog razbojnika iz svih delova zemlje.

Naime, jedan čitalac je želeo da pomogne građanima Srbije da izbegnu prevaru drumskog pirata koji dobrim automobilima krstari auto-putem Niš – Subotica i zloupotrebljavajući dobronamernost drugih putnika i želju da pomognu čoveku u nevolji od, očigledno, stotina ljudi uzima desetine evra sa jasnom namerom da ih nikada ne vrati.

“Velja Pečenjara” kako se predstavlja ovaj prevarant je čovek krupne građe, proćelav, star oko 65 godina. Žrtvama prilazi kolima, NIKADA NE izlazeći iz njih, sa pričom da je dobrostojeći preduzetnik ili vlasnik pečenjare i da je zaboravio novčanik, te da će im, ukoliko mu pozajme 50 evra u kešu, sutra vratiti novac i pokloniti “vruće pečeno jagnje”.

Neki iz vaspitanja, kulture i urođene dobronamernosti daju novac. Neki to čine iz halapljivosti, zbog obećanog jagnjeta.

“Velja” uzima novac, čak uzima i njihov broj telefona, pa ih “cimne”, da bi “on upamtio njihov, a oni imali njegov broj”. I onda se izgubi, uz obavezno slanje poljupca rukom, u skupocenom automobilu, ostavljajući ih još kratko uverene da su učinili dobro delo, ali ih sumnja sustiže vrlo brzo, u narednim danima dokazujući se kao opravdana.

“Velja” se uvek uredno javlja na telefon, nerazgovetno govori i obećava da “ujutro uplaćuje novac” ili čak “batice, samo reci gde si, donosim ti pare i jagnje”.

I naravno, tako u nedogled, dok oštećeni ne odustanu shvatajući da su izigrani, ali i da je to samo “nekoliko desetina evra”.

Krivični zakonik Republike Srbije u svom 208. članu, stav 1 kaže jasno: Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede koga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.

Kada pročitate ovaj član KZ onda su još aktuelnija pitanja koja nam stižu masovno ovih dana:

Zašto policija ne stane na put ovom prevarantu koji divlja najopterećenijim putnim pravcem u Srbiji?

Otkud “Velji” svi skupoceni automobili u kojima je varao ljude? Svedoci navode BMW X5, Mercedes, Ford, Passat…

Zašto policija ne proveri kome pripada vozilo tablica BG 4** BK čiju sliku smo objavili ili telefon broj 0661***623 koji nam je prijavio i čitalac koji nam se javio i još mnogo njih na društvenim mrežama?

Da li je „Velja“ u vezi sa nekim iz policije?

Vreme prolazi, od prvog talasa javljanja oštećenih je proteklo tek tri dana, a nikoga iz bezbednosti ne zanima da zaštiti građane naše države.

Zašto se niko nije službeno obratio redakciji portala Direktno da bi dobio sve podatke koje su im javili i dokumentovali čitaoci? Da li je policija u našoj državi zauzeta naplaćivanjem kazni za parkiranje i punjenjem budžeta ili je tu da bi služila i zaštitila i naše i strane državljane koji su na meti “Velje”?

Podelite ovaj članak kao upozorenje prijateljima, rođacima, poznanicima i svima koji bi se mogli naći na udaru prevaranta na auto – putu.

U nadi da će nas snage Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije demantovati, sa tugom zaključujemo da smo prepušteni samoodbrani na auto – putu koji je žila kucavica saobraćaja u našoj državi.

Susret Dodika i lažnog milijardera iz Vijetnama je nemoguće opisati rečima

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

 • Lik je Veljko Baroš, ima gomili firmi u stečaju, VIK Company, pečenjaru na Đermu..
  Toliko bahato izvodi ove prevare da sam siguran da iza njega neko stoji..
  Ovde samo motka pomaže

  • Nema potrebe da stoji neko iza njega, ako mu je neko dao novac svojevoljno a Velja obećao da će da vrati dovoljno je na sudu da kaže da nema novca,na takve se obično ništa ne vodi i kraj priče, luksuzni automobili su od njegovih prijatlja. Ovaca je uvek bilo za šišanje, što ga ne tuže nego sline po internetu…

   • Nije ovca svako ko hoće da pomogne. Znam da na 10 Veljka dodje jedan kome stvarno treba pomoć, ali ja i dalje verujem da treba pomoći. A svakog ko što je ovaj Velja na kraju stigne kazna. Uzdravlje!

  • Devojku i mene je startovao na parkingu kod Ikee i to bukvalno me zablokirao i tražio da mu pozajmim 1000 dinara… Gledam čoveka liči na prevaranta, vozi BMW X5 kao iz salona auto, lepo obučen, kažem u sebi šta vozi, a nema za gorivo… Bio mi je sumnjiv od samog početka… Reko možemo, ali nemam pare u kešu već na kartici, moramo da odemo do pumpe…(U nadi da će odustati)… I pristade on.. Dao mi broj telefona, nazvao me i navodio me do pumpe, obećavao pečenje… Reko ne treba mi pečenje samo mi vrati lovu za gorivo. Kaže on meni nema brige, ako može za 2000 din. Ja reko ajde… I natoči on gorivo i lepo se pozdravi i ode… To je bilo na OMV pumpi.. Mi svraćamo na MOl pumpu, koja je odmah sledeća i na kojoj točim gorivo, kad Velja prevara patrolira i vidi nas ponovo i opet se zahvaljuje… Sve mi je bilo jasno… Zovem ga na svakih 10 dana, javi se uredno i javlja mi se i sutra to rešavamo…
   Voleo bih samo da ga sretnem još jednom i da mi se nacrta… Verujte mi ubacio bih ga u rezervoar… Ne zbog para, nego što će sutra stvarno nekome trebati pomoć, a ja poučen ovim iskustvom neću izaći u susret nekom kome bude potrebna pomoć…

 • i ja sam jedan od oštećenih od strane dotičnog, voleo bih da se pridružim krivičnoj prijavi ukoliko je ista podneta, on je sa belim dzipom doleteo do mene i onda na kao finu priču tražio pare ali sa druge strane ne vidiš mu ruke jer ne izlazi iz dzipa i ne znaš da li će oružje da izvadi jer mi je jasno bilo da je pljačka u pitanju pa sam mu ipak dao pare da ne bi zbog relativno malih para dovodio bezbednost zivota u pitanje.

221 Shares
221 Shares
Share via
Copy link