Balkan Vesti

Robert u humanitarnoj akciji dobio novac za lečenje leukemije, pa kupio novi auto

robert
Foto: printscreen

U Hrvatskoj su podignute optužnice protiv Roberta Matalina i njegove devojke Doris Gregorine, jer su pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja novca pod izgovorom da Robert ima leukemiju i potrebna su mu sredstva za transplantaciju koštane srži. Kako se ispostavilo, od prikupljenih donacija kupili su novi automobil.

U Hrvatskoj odjekuje prevara para koji je imao finansijsku korist od donacija. Kako prenosi Dnevnik.hr, Robert Matalin i njegova devojka Doris Gregorina pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Roberta 2018. godine, rekavši da boluje od leukemije i da su mu potrebna sredstva za transplantaciju koštane srži. Matalin je čak plakao da mu je potreban novac za lečenje jer nije želeo da mu dete ostane bez oca.

Ljudi su mu priskočili u pomoć i za njega prikupili skoro pola miliona kuna (oko 66.000 evra). Među onima koji su donirali za njegovo lečenje bili su i poznati fudbaleri Vedran Ćorluka i Zlatko Dalić i mnogi drugi poznati Hrvati i privrednici.

Istraga je kasnije pokazala da je par prikupio ukupno oko 31.000 evra i tim novcem kupio novi automobil – VV Golf 7. Protiv Roberta Matalina i Doris Gregorine podignute su optužnice u kojima se terete za iznudu veće sume novca.

Izvor: Dnevnik.hr, N1

Snimak prevaranta iz menjačnice razbesneo Srbiju, razrađenom šemom izvukao 100 € (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link