Balkan Magazin

Vaspitačice sklonile sa bine dečaka (5) sa Daunovim sindromom: „Ako vam se ne sviđa, ima još 10 vrtića“ (VIDEO)

vrtić
Foto: Pixabay

Jedna mama iz naselja Široki Brijeg u Bosni i Hercegovini objavila je na svom Instagram profilu snimak na kojem njen sin, Jakov, dečak sa Daunovim sindromom sedi u holu vrtića „Trnoružica“, dok se u pozadini čuju ostala deca koja učestvuju u božićnoj priredbi.

– Dok su druga deca na pozornici pevaju, Jakov je na klupi pleše i čeka da sve završi. Znači da se radilo sa njim, kojim povodom on nije mogao na binu i zašto je skinut sa iste? Kad sam pitala direktorku zašto Jakov nije učestvovao rekla je: „Gospođo, ako vam se ne sviđa, ima još 10 drugih vrtića, idite slobodno!“ Mi idemo naravno, ali nećemo ćutati i staviti sve pod tepih, to ne zaslužuje niko, a najmanje dete od 5 godina“, napisala je mama malog Jakova uz pretužan snimak, prenosi Nova.rs.

Portal Klix.ba je pokušao da konataktira sa JU Dečji vrtić „Trnoružica“, ali do pisanja teksta niko im se nije javio.

Portal Dnevni avaz kontaktirao je sa direktorkom vrtića Zdenkom Zovko, koja je istakla da je cela situacija inscenirana.

– To apsolutno nije tačno. Sutra ćemo dati saopštenje za javnost. Snimak na kojem je dete ostavljeno u holu, gde izgleda tako ružno, ja bih se zgrozila. Znači, mama kada je krenula kući, obukla je svoje dete, zatvorila je pred ulaz tako da je ispalo da smo mi to dete samo zatvorili, a mi u drugoj prostoriji radili priredbu, rekla je direktorka.

Ističe da je sve inscenirano da ispadne kao „da je dete u kavezu“.

– Znači mama je uzela to dete, obukla, obula ga u pred ulazu gde je garderoba za decu i snimila ga. To je veoma drago dete, dete sa Daunovim sindromom, njemu dajemo slobodu, penjao se na binu, silazio. U nekim trenucima sam ga čak ja htela uzeti do sebe da sedne da malo odmori, da sedi duže. Sve je to izvučeno iz konteksta i ružno prezentovano. Ali evo ja sam tu, ni od čega ne bežim, ja sam spremna na sve. Stvari nisu onakve kakve se čine, zaključila je ona.

Izvor: Nova.rs

Vaspitačice s horor maskama istraumirale decu u vrtiću i preti im zatvor (VIDEO)

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

238 Shares
238 Shares
Share via
Copy link