vasilissa-bidermajeri-ukrasi
© Vasilissa
Lifestyle Vesti Novi Sad

Vasilissa: od švajcarske banke do najlepših bidemajera

Tatjana Mišković je dugi niz godina radila u Cirihu, u jednoj od najvećih švajcarskih banaka, na odeljenju hartija od vrednosti, kada se vratila u Srbiju mislila je da će, uz svoje bogato radno iskustvo, lako i brzo naći posao u struci. Kako nije mogla da nađe posao, ona je uposlila svoje ruke i počela da pravi cvetove od papira. Danas su njeni unikatni buketi veoma traženi za venčanja, proslave, rođendane, Dan zaljubljenih….

vasilissa-bidermajeri-cene
© Vasilissa

– Hartije od vrednosti zamenila sam ovim mojim “papirićima”. Dok uvijam latice totalno sam zaokupljena radom i svakodnevni problemi se lagano gube i nestaju već sa prvim cvetovima. Prijatna atmosfera, muzika koju volim, opušteni razgovori sa suprugom, ideje koje nosim u sebi i koje moje ruke lagano pretvaraju u stvarnos,  kao da otvaram vrata nekog drugog sveta i u toj čarobnoj bašti papirnih cvetova ima mesta samo za lepo, za boje, uživanje i za maštu – kaže Tatjana Mišković.

Prvo je pravila cvetove od novina, a danas pravi unikatne Vasilissa bukete i bidermajere. Od prvih cvetova od novina do unikatnih buketa trebalo joj je više od 3 godine ili izraženo u cvetovima, više od nekoliko hiljada.

Bidermajer-od-papira-vasili
Vasilissa©

– Put od novinske hartije do specijalnog, izuzetno čvrstog i jako rastegljivog italijanskog krep papira, koji važi za jedan od najboljih na svetu u ovoj oblasti, a koji danas koristim, bio je dug, dinamičan, pun istraživanja, rada, vežbanja i učenja. Možda to zvuči jako puno, ali ja taj put nisam osetila, nisam ni znala da će biti dug kada sam počinjala i u svakom trenutku stvaranja i napravljenom, nekom novom Vasilissa buketu i bidermajeru sam uživala. Mislim da je tajna uspeha i njihove traženosti upravo u tome što mi je svaki, pa i najsitniji detalj na njima važan, a to iziskuje, osim sati i sati rada, veliku posvećenost, ljubav, strast i ogromnu želju da svaki sledeći bude drugačiji – ističe Tatjana Mišković.

Bidermajer-od-papira-milica
Vasilissa©

Ovi buketi su namenjeni devojkama sa stilom,  onim smelim, modernim, prefinjenog ukusa i izgrađenog stava.

– To su zaista posebne mlade dame koje su svesne da kupujući originalni, ručno rađen bidermajer imaju nešto što je specijalno, po njihovoj želji, samo za njih stvarano i da u rukama drže jedan jedini i neponovljivi primerak Vasilissa bidermajera koji je unikatan kao i one same. Svaki bidermajer i buket koji napravim nosi karticu sa svojim brojem unikata i ja tačno znam kod koga je danas koji. Vodim knjigu unikata u koju zapisujem ne samo ime i prezime vlasnice već i puno detalja o našim razgovorima i susretima – kaže Tatjana Mišković.

Više o tome gde možete naći unikatne poklone

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share