Lifestyle Magazin

Starijim građanima odloženo plaćanje računa za februar, mart i april

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da će zbog uvođenja vanrednog stanja u zemlji starijim građanima biti odloženo plaćanje računa za februar, mart i april.

Stariji sugrađani, prema rečima Ane Brnabić, neće morati da plaćaju komunalne račune za februar, mart i april, a kasnije će moći da plate te račune bez kamate.

„Vlada će sutra na sednici usvojiti da penzionerima i domaćinstvima gde su penzioneri da odložimo plaćanje svih njihovih računa za tri meseca i da omogućimo da oni plate te račune bez ikakve kamate, da ne bi izlazili i nervirali se oko toga“, rekla je predsednica Vlade Ana Brnabić, a preneo Mondo.

Premijerka je za RTS kazala i da građani nemaju razloga za paniku jer je zabranjen izvoz strateških proizvoda a država ima dovoljno brašna za 12 meseci, zbog čega je veoma važno da pokažu solidarnost. „Može da se desi da je raf u jednom momentu prazan ali to se redovno popunjava“, rekla je ona i dodala da su mnogi ljudi kupili dezinfekciona sredstva koja ne mogu da potroše u narednih godinu dana.

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković je rekao da je uvođenje vanrednog stanja svakako okolnost koja može dovesti do odlaganja parlamentarnih i lokalnih izbora ali da je sada u fokusu očuvanje zdravlja i života građana a da će se o tome razmišljati u narednom periodu.

Selaković je dodao da će zbog vanrednog stanja koje je proglašeno zbog korona virusa biti umanjen obim rada sudova u zemlji.

On je kazao da će sudovi na zahtev advokatskih komora obrađivati manji broj predmeta, osim onih koji su u hitnom postupku.

Selaković je najavio da će se u sudovima u kojima se pojavljuje najveći broj građana, poput prekršajnih sudova, biti uvedene posebne higijenske mere, pored najavljenog smanjenja radnog opterećenja.

„Stariji sugrađani koji ne podižu penzije sa bankomata u sledećim danima biti obavešteni o tome kako će dobijati svoj novac“, rekao je Selaković.

Vanredno stanje u Srbiji: Ne rade škole, fakulteti, vrtići

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link