Magazin

Zlatna medalja za poltronstvo odlazi u ruke Vanje Udovičića (VIDEO)

Ministar sporta Vanja Udovičić je nekada bio veliki šampion. Njegove golove i uspehe srpskih vaterpolista smo godinama slavili, a Vanja je s pravom jedno vreme nosio epitet nacionalnog heroja, kao i mnogi momci iz reprezentacije.

Šta se u međuvremenu desilo sa ovim sjajnim vaterpolistom, pa je od velikog sportiste postao veliki poltron, nije nam baš najjasnije.

Priliku da se uverimo kako se nekadašnji golgeter preobrazio u običnog klimača glavom na svaku reč predsednika Srbije Aleksandra Vučića, imali smo priliku da vidimo na otvaranju Evropskih igara u Minsku.

Aleksandar Vučić je ovog puta pred kamere stao sa džudistom Aleksandrom Kukoljem i  Vanjom Udovičićem.

“Šampioni vole pritisak, a on samo kuka”, pokazao je Vučić rukom ka Udovičiću.

“Vanja je teško da ustanovi kojoj naciji pripada. Ne mogu da kažem da je kao svi Srbi, pošto teško da bih mogao da kažem da je Srbin. Čovek voli da kuka, to je neverovatno”, rekao je Vučić, a onda pitao ministra:

“Vanja, je l’ nešto nije istina?”

“Predsedniče, sve je istina što kažete”, uzvratio je nekadašnji proslavljeni vaterpolista, klimajući glavom.

Za one koji ne znaju, Udovičić je inače na rođenju, po dedi, dobio ime Franjo, zahvaljujući ocu koji je bio italijansko-hrvatskog porekla. Ime je, navodno zbog neprijatnosti kojima je bio izložen, u 15. godini promenio u Vanja.

Rođen je 12. septembra 1982. godine u Beogradu, gde je prošao sve selekcije VK Partizan do prvog tima. Igrao još u Jadranu iz Herceg Novog, Posilipu, Pro Reku, Mladosti i radničkom iz Kragujevca, iz koga se penzionisao.

Po zvaničnoj imovinskoj karti, među najbogatijim ministrima u Vladi. Neoženjen.

Vučić kao klinac i drug iz Austrije: Zvao se Leopold, a zvali smo ga Poldi (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
263 Shares
263 Shares
Share via
Copy link