Magazin

Vanja (14) za kojom je tragao ceo Balkan pronađena mrtva, jedan od uhapšenih priznao zločin, osumnjičen i otac?

nestala-vanja-makedonija
Foto: Printscreen MUP Severne Makedonije, Shutterstock

Vanja Gorčevska za kojom se tragalo od 27. novembra pronađena je mrtva. Ona je ubijena hicem iz pištolja, saznaje TV “Telma”. Jedan od uhapšenih priznao je zločin, javlja “Skoplje1” pozivajući se na izvore iz istrage.

“Skoplje1” javlja da je Velibor M, jedan od trojice uhapšenih zbog Vanjinog ubistva, priznao krivicu. Navodi se i da Vanjin otac imam status osumnjičenog.

Prema izvorima TV “Telma” bliskim istrazi, Lj.P. je 22. novembra kidnapovao frizera Panča Ž. iz Velesa, s kojim je bio povezan oko navodnog iskopavanja zlata.

On je ubijen, a njegovo vozilo je isto ono kojim su ubica i njegovi osumnjičeni saučesnici kasnije kidnapovali Vanju. Njena otmica se desila pred ulazom zgrade koju je glavnoosumnjičeni Lj.P. poznavao veoma dobro.

Motiv za otmicu je vezan za favorizovanje i isplata novca i druge imovine.

Vanja je upucana iz pištolja u 10 sati istog dana kada je oteta.

Istog dana, 27. novembra, policija je pronašla Pančov “Citroen”, zapaljen u ataru sela Brazda kod Skoplja.

Vanjino telo pronađeno je jutros u ataru Brade u Skoplju.

Istraga smatra da su Lj.P. pomogli njegov vozač i još trojica za koje je predložen pritvor.

Osumnjičeni aktivan na Fejsbuku

Na dan 1. decembra kada je, kako se sumnja, pobegao iz Severne Makedonije, Ljupčo Palevski, jedan od osumnjičenih za ubistvo Vanje Gorčevske (14), objavio je poslednji post na Fejsbuku, na kojem je bio veoma aktivan.

Dok je cela javnost u zemlji, ali i čitav Balkan, tragala za nestalom devojčicom, a ljudi šerovali apel na društvenim mrežama, osumnjičeni Palevski je dnevno objavljivao političke poruke sa nacionalističkim i antizapadnim sadržajem. Njegova poslednja objava bila je u petak, 1. decembra u 13.51.

U petak, kada se završavao samit OSCE u Skoplju, objavio je šest poruka na Fejsbuku u vezi sa politikom, prenosi Telma.

ljupco-palevski
Foto: Facebook/Zorica Gjorcevska, Društvene mreže

Osumnjičeni je 29. novembra, dva dana nakon nestanka i ubistva devojke, objavio video obraćanje svojim pratiocima, opet vezano za politiku, kao i nekoliko drugih političkih objava.

Samo dan nakon ubistva devojčice, održao je govor od sat i po u kome je govorio o pranju novca u Makedoniji. Istog dana objavljuje i 2,5-časovnu video debatu. Postoji i nekoliko drugih političkih objava.

Na dan kada je Vanja oteta i ubijena, nije objavio ništa na Fejsbuku.

22. novembra, kada je nestao ubijeni Panče Žežovski iz Velesa, Palevski je imao nekoliko političkih objava na svojoj Fejsbuk stranici.

Ni u jednom trenutku nije spomenuo nestale ljude za kojima je tragala cela Makedonija.

Umesto apela, objavljivao je svoje političke stavove, kao i stavove svog političkog pokreta “Desna”. Sa ovim pokretom su povezani i ostali osumnjičeni za ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog.

Nakon jednonedeljne potrage, Tužilaštvo je u nedelju saopštilo da je pronađeno beživotno telo devojčice, kao i 74-godišnjeg muškarca. Oboje su ubijeni.

Za ubistva je osumnjičeno pet osoba, a sumnja se da je Palevski pobegao iz zemlje. On je bivši građevinski preduzetnik, a sada politički aktivista iz Skoplja.

Ceo Balkan traga za Vanjom (14), majka zamolila sve da prekinu sa špekulacijama

Izvor: Telegraf

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link