Magazin

U Rakiti počela akcija vađenja cevi iz reke, građani naoružani krampovima i lopatama

rakita
Foto: Twitter/Dobrica Veselinović

U selu Rakita počela je akcija vađenja dela cevovoda za mini -hidroelektranu “Zvonce”. S obzirom na to da je prošlo više od godinu i po dana od usvajanja rešenja o vađenju dela cevovoda, a cevi i dalje leže ukopane, meštani i aktivisti su odlučili da uzmu stvar u svoje ruke.

Pokret Odbranimo reke Stare planine organizovao je vađenje cevi iz korita Rakitske reke, a u akciju su uključili brojni građani.

Neki su stigli još protekle noći i za akciju su se pripremali uz logorsku vatru i prikladnu muziku. Pokret Ne davimo Beograd je podržao odbranu Rakitske reke i organizovao dolazak iz prestonice.

Aleksandar Jovanović Ćuta, aktivista pokreta “Odbranimo reke Stare planine” objavio je početak akcije vađenja dela cevovoda

– Pozivam vas da ne provocirate policiju, ukoliko se pojave – poručio je okupljenim aktivistima i meštanima.

Građani, aktivisti i meštani od alata imaju krampove i lopate. I dalje nema policije u selu, ali su patrole viđene na putu ka tom selu, i tražili su lične karte, javlja naša novinarka.

Pobeda ljudi sa Stare planine: Bez mini-hidroelektrana u narednih 15 godina

Izvor: Nova

Bojana Savić

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


325 Shares
325 Shares
Share via
Copy link