Lifestyle

Uživaoci marihuane produktivniji, društveniji i zadovoljniji?

Uživaoce „trave“ najčešće poistovećujemo sa lenjošću, nekontrolisanim smehom, nezainteresovanošću i proždrljivošću, ali da li je baš tako?

U suprotnosti sa poznatim stereotipima stoje zaključci novog istraživnaja koje korisnike kanabisa ocenjuje kao mnogo produktivnije i društvenije i vidi ih kao neke od zadovoljnijih i uspešnijih ljudi.

Istraživači organizacije BDS Analytics sproveli su istraživnje na 2.000 ljudi koji konzumiraju marihuanu. U istraživanju su analizirani podaci prikupljeni u dve američke države koje su izglasale legalizaciju kanabisa, Kaliforniji i Koloradu. Rezultate su uporedili sa nizom mentalnih, socijalnih i finansijskih faktora koji se odnose na one koji nisu konzumenti.

Podaci iz Kalifornije otkrili su da među ispitanim korisnicima kanabisa njih 20 odsto ima master diplome, a među onima koji nisu korisnici master je završilo samo 12 odsto. Kada su finansije u pitanju, konzumenti su u proseku imali 73.470 dolara prihoda godišnje, dok oni koji ne konzmiraju „travu“ prosečno zarađuju 70.000.

Slični rezultati pokazali su se i u Koloradu. Tamo je, među ljubiteljima kanabisa, bilo 64 odsto zaposlenih, a među protivnicima 54 odsto. U Kaliforniji je 64 odsto konzumenata zasnovalo porodice, dok je to učinilo 55 apstinenata.

Pet od 10 konzumenata u Koloradu složilo se da su danas zadovoljniji životom nego pre nego godinu dana, dok je isto izjavilo četiri od 10 apstinenata. Istraživanje je pokazalo da su osobe koje koriste kanabis društvenije i da češće uživaju u rekreaciji na otvorenom i volontiraju. Na osnovu rezultata istraživnja, Linda Gilbert, koja je vodila istraživanje, ističe da su korisnici kanabisa daleko od „karikatura koje su korišćene u njihovom opisu“.

Stvari koje se ne rade dok pušite džoint s prijateljima

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

96 Shares
Share via
Copy link