marihuana
Magazin

Dodaj, ne driblaj: Stvari koje se ne rade dok pušite džoint s prijateljima

Većina nas je volelo (ili još uvek voli) da u krugu podeli džojus s prijateljima. Zar ne? Taj ritual podstiče zbližavanje, stimuliše razgovor i prosto sve čini malo interesantnijim – hranu, muziku, filmove, štagod…

Ipak, kao i kod svake društvene aktivnosti, postoje nepisana pravila koja treba poštovati. Ona variraju od ekipe do ekipe i mesta gde se džoint zavrteo, ali postoje i neka univerzalna no-no pravila.

  1. Krađa upaljača

Da mi je bio po dinarčić svaki put kada sam tokom pušačkih seansi ostao bez upaljača, do sada bih bio Donald Tramp. Ok, shvatam… Naduvan si, ne obraćaš pažnju i tuđ upaljač ti očas posla završi u džepu. Ali zaista je stresno kada kasnije tokom večeri shvatiš da si ostao bez plamena. Obratite pažnju da li je upaljač koji vam se našao u jakni zaista vaš.

2. Nikada se ne „privaljuj“

Budimo iskreni – niko ne voli padobrance. Svi znamo likove koji se niotkuda pojave baš kada je kresnuo upaljač, a nikada nisu tu kada se „izvrću džepovi“. Dakle, kadagod vam neka dobra roba padne šaka setite se prijatelja koji su vas napušavali dok ste bili „prazni“. Pozovite ih i uzvratite uslugu.

3. Žvalavljenje džojusa

Zar ne mrzite onaj trenutak kada pušite sa prijateljima, a do vas stigne džojus natopljen tuđom pljuvačkom? Jednostavno je odvratno i nemojte to raditi.

4. Predugo zadržavanje

Znate onog lika koji se zanese u priču baš kada džojus stigne do njega? Dok ne shvati šta radi, prokletinja je već izgorela. Jako frustrirajuće! Moram da priznam, neretko sam i sam takav. Žao mi je, znam da je to sranje, ali se svojski trudim da to kontrolišem. Ne budite kao ja… Kada dođe red na vas kušujte, povucite, prosledite ga, a onda završite priču.

5. Halavljenje

Prekršaj vrlo sličan zadržavanju… Problem pak nije u rasejanosti, već u sebičnosti. Pravilo je jasno – cim, cim i šalji dalje. Dva dima… Toliko nije teško ispratiti. Nemojte svaki put da se napušavate dok vam lice ne poplavi. Svi vidimo šta radite i to nije ni malo fer.

6. Pušenje u javnosti

Osim što je nelegalno, nije ni preterano kulturno napušavati se gde god stigneš. Alkohol je legalan, ali ni ožderavanje pa sedanje za volan nije baš prihvatljivo. Isto važi i za gandžu – nemojte to raditi! Ruku na srce, većina nas nije više u srednjoj školi. Pušite odgovorno, pušite kod kuće!

7. Uradi-sam bongovi

Kada smo već kod srednje škole, sigurno se sećate pajpova improvizovanih od limenke Kole, ili bongova od dvolitarske plastične flaše. To nije bila baš dobra ideja… Aluminijum, plastika i drugi veštački materijali ispuštaju toksične materije kada su izloženi visokim temperaturama. Ispašće da ste u sebe uneli mnogo više od kanabisa i na taj način napravili veliku potencijalnu štetu svojem grlu i plućima. Ako niste profesionalni duvač stakla, nemojte sami praviti pajpove. Nije vredno… Bolje probajte da uštedite i nabavite pravu stvar. U međuvremenu, nabavite papirić i zamotajte…

Tekst ne izražava stavove redakcije. U pitanju je prevod i adaptacija sa inostranog portala, a njegova svrha je isključivo humor i zabava

Šta nije novosadski?

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Mladen Borocki

Mladen Borocki

1 Comment

Klikni da komentarišeš

  • Ja ne mogu da verujem da sam ovako nešto procitala. Svi znamo da mnogo omladine koja pocne sa džointom završi ko zna gde i kako. Ovde se piše o tome kao da je to nešto normalno. I jos kao pravila ponašanja. Zgrožena sam što sam ovako nešto uopšte pročitala. Mislim da je svaki dalji komentar suvišan. Nemam reči. Smatrala sam da je sajt luftika sasvim pristojan i ok, dok nisam ovo sada videla.