Srbija Vesti

Užice novac namenjen za novogodišnju proslavu prosleđuju za bolesnu decu

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević izjavila je da je vlast tog grada odlučila da u Užicu neće biti proslave Nove godine, a da će sva novčana sredstva namenjena u tu svrhu biti prosleđena za lečenje bolesne dece.

– Gradsko rukovodstvo je pre 20 dana na kolegijumu donelo odluku, što se tiče proslave novogodišnjih praznika, da neće biti nikakvih koncerata, da neće biti dodatnog kićenja grada, sem onih sredstava koja su bila predviđena u budžetu grada, od milion i 200.000 dinara, od prošle godine, neće biti vatrometa, iz tog razloga je doneta i odluka, da novac bude preusmeren na lečenje dece odnosno pomoć deci za njihove operacije, za kupovinu lekova, za retke bolesti – navela je gradonačelnica a preneo Telegraf.

U prethodnom periodu, navela je ona, imali smo proceduru, po podnošenju zahteva, svi ti zahtevi su razmatrani na Gradskom veću i tu su donošene odluke.

– Od kako smo mi ovde, takvih odluka je bilo pet, šest, a izdvajane sume od 50.000 do negde 250.000 dinara. Dogovorili smo se da ovoga puta, u jednoj teškoj situaciji, budemo humani i da grad pokaže da misli na decu Užica i tih 3 miliona dinara biće namenjeno lečenju dece u narednom periodu. Sve ovo što kažem proći će Gradsko veće i ići će preko Centra za socijalni rad, gde ćemo po zahtevu roditelja, da opredelimo sredstva za lečenje – navela je ona.

Gradonačelnica Užica je inače specijalista anesteziolog i bivša direktorka bolnice u Užicu, kao i bivša košarkašica.

Kraljevčani su vredno sakupljali novac za lečenje male Anike, a za dve sekunde neko je ukrao kutiju sa prilozima

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

2.4K Shares
2.4K Shares
Share via
Copy link