Magazin Svet

Samohrani otac usvojio teško bolesno dete i načinio ga olimpijskim šampionom

džeri i džordan
Foto: Printskrin/ Instagram

Džeri i njegov sin Džordan žive san ali nije sve bilo tako bajkovito pre nego što su se upoznali. Džeri se borio za usvajanje deteta u Americi u toku tog mučnog perioda njegovog života  naišao je na priču u časopisu koja opisuje život siročadi u Kambodži.

U junu 2000. godine je posetio Pnom Pen u Kambodži gde je njegov budući sin Džordan živeo u sirotištu od kako su mu umrli biološki roditelji.

Dete je patilo od neuhranjenosti, šuge i teških infekcija. Džeri ga je odveo kući na Floridu, negovao ga i pokušavao da ga izleči. Zbog požrtvovanosti je brzo dobio mogućnost da on i Džordan postanu porodica.

Budući da su se zajedno vratili u SAD, postojale su brojne prepreke za novu porodicu. Džordan je imao mnogo zdravstvenih problema, bio je iscrpljen i slab, a komunicirao je sa Džerijem i rukama i nogama jer tada nije znao engleski.

U tom trenutku Džordan je imao dve godine. Njegov novi otac nije znao da li će mališan uspeti da se oporavi od bolesti, ali je obećao da će učiniti sve da ovo dete više nikad ne oseti patnju. Tako je i bilo…

Dete se oporavilo i već sa sedam godina počeo je da odlazi na treninge i tada su krenuli njegovi olimpijski snovi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jordan Windle (@jordanpiseywindle)

Upoznao je mnoge uticajne ljude iz sveta sporta, pokazao talenat i nakon tri olimpijska iskušenja Džordan je ostvario svoj san od 15 godina i kvalifikovao se za takmičenja.

On je ove godine nastupao na Olimpijskim igrama u Tokiju, a najveća podrška bio mu je upravo njegov otac. Takmičio se kao predstavnik Amerike, ali je je istetovirao zastavu Kambodže na ruci kako bi svi mogli da je vide kad zaroni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jordan Windle (@jordanpiseywindle)

Otac i sin proslavili su svoju priču u dečjoj knjizi pod nazivom „An Orphan No More: The True Story of a Boy“,koja  govori o petlu kojem su druge životinje rekle da ne može da bude otac bez kokoške. Jednog dana, nabasao je na jaje koje niko nije hteo. Iz jajeta se izleglo pače, ali uprkos njegovom drugačijem izgledu, petao i pače će zajedno naučiti da „tamo gde postoji ljubav, postoji i porodica“.

Izvor: Noizz.rs

Pravi super-heroj: Somborski policajac othranio 17-oro dece bez roditelja

OGLAS

408 Shares
408 Shares
Share via
Copy link