Balkan Vesti

Upozorenje 1. stepena: Na Balkan stiže velika oluja

oluja

Estofex, evropski sistem za upozorenja na oluje, izdao je upozorenje prvog stepena za južne Alpe i severni Balkan, kao i za južnu Rusiju.

Upozorenje prvog stepena izdato je zbog jakih naleta vetra i snažnog grada – stoji na sajtu Estofexa uz mapu krajeva koji će biti pogođeni olujom.

U području južnih Alpa, kako se navodi, oluja je prognozirana u popodnevnim satima i kretaće se ka jugu i jugoistoku noseći jah vetar i grad.

Hladni front se u narednim satima kreće preko južne Rusije, a za baltičke države i Belorusiju takođe se najavljuje nevreme sa pljuskovima i grmljavinom, kao i jaki vetrovi, dok postoji i mala mogućnost za pojavu tornada.

Slično vreme očekuje se na južnom Balkanu ka Turskoj. Kako se navodi u saopštenju, oluja se formira u planinskim krajevima i mogla bi da donese jak grad i udare vetra.

U međuvremenu, RHMZ je najavio naoblačenje koje donosi veliku promenu vremena za vikend i izbacio upozorenje za nedelju, 29. maj.

upozorenje-oluja
PrtSc/RHMZ

„U nedelju u istočnoj Srbiji lokalno se očekuje velika količina padavina od 20 mm do 40 mm, lokalno i oko 60 mm za 24 h“, navedeno je na sajtu RHMZ.

Britanci zbog vetra od 260 na sat padali na ulici, srpski pilot spustio avion iz prve (VIDEO)

Izvor: Nova.rs

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

19 Shares
Share via
Copy link