Magazin

Čkaljina unuka pošla dedinim koracima, osim glume volela je i pokojnog Igora Pervića, a evo kako danas izgleda

jovana i čkalja
Printscreen FB i YT

Kada je legendarni glumac Miodrag Petrović Čkalja preminuo njegova unuka Jovana Petrović imala je 30 godina.

Da im je glumački talenat porodičan, svedoči činjenica da su čak tri generacije Petrovića izvanredni glumici.

U trenucima dok se snimala kultna serija „Kamiondžije“, pored velikog uspeha projekta, jedan od najpopularnijih glumaca bivše Jugoslavije slavio je rođenje unuke Jovane.

Oni koji su poznavali Čkalju kažu da je obožavao da se igra sa unukama i da su one bile čitav njegov svet, a možda je on upravo svojoj unuci Jovani utkao ljubav prema glumi.

čkalja
Foto: Printscreen YT, Mira Adanja Polak

Jovana je odigrala više od dvadeset uloga, a jedna od možda upečatljivijih jeste u seriji „Porodično blago“ gde glumi sudsku službenicu.

Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti, a pored glume bavi se humanitarnim radom u više dobrotvornih predstava za „Kolo Srpskih sestara“.

– Malo toga se promenilo, nekvalitetni se i dalje plaše kvalitetnih i podmeću im nogu. Deka i dalje živi sa mnom u mojim uspomenama. Od deke sam naučila sve i svašta kada je reč o tehničkim stvarima koje se odnose na glumu, ali i to kako treba da se postavim prema glumačkoj profesiji, kolegama i ljudima koji stoje iza kamere – rekla je jednom prilikom Jovana Petrović.

Privatan život nije želela mnogo da eksponira u javnosti, ali je poznato da je dugo godina bila u vezi sa kolegom Igorom Pervićem, koji se nekoliko meseci pre njihove veze razveo od Jelene Tinske.

Igor Pervić, dete poznatog umetničkog para, balerine Lidije Pilipenko i pozorišnog i književnog kritičara Muharema Pervića, dugo se lečio od zavisnosti od heroina. Igor je umro 2019. godine posle duge bolesti.

Izvor: Blic

Čkalja je imao spisak od 8 glumaca sa kojima nije želeo da radi

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link