Magazin

Kakve veze najveća svetska kompanija za preradu mesa ima sa uništavanjem Amazona

unistavanje amazona

Najveća svetska kompanija za preradu mesa JBS ovih dana se našla „pod lupom“ i izazvala zabrinutost jer se čini da nema jasnu evidenciju o mesu koje nabavlja i da postoji šansa da se u njenom lancu snabdevanja podrazumeva i govedina koja stiže sa farmi nastalih krčenjem šuma u Amazoniji.

Odnedavno je pojačan pritisak investitora na ovu kompaniju jer se, prema ispitivanjima, čini da ne polaže mnogo brige na ekološke aspekte svog poslovanja.

Prema procenama, godišnji prihod kompanije iznosi 50 milijardi dolara. Dnevno usmrćuje čak 35.000 goveda u Brazilu, piše Energetski portal.

Ipak, stručnjaci navode da nije izvesno da ova kompanija može nositi titulu nekog ko će predložiti rešenje za krčenje šuma u Brazilu.

Analitičari HSBC-a, multinacionalne investicione banke i kompanije za finansijske usluge, više puta su pokušavali da dobiju odgovor od JBS-a po pitanju plana kompanije da se pozabavi problemom ilegalnog krčenja Amazonije, ali jasni plan, vizija, a ni rešenje, nisu dobili.

Zavet plemena Amozonije: Daćemo poslednju kap krvi da spasimo ovu šumu (FOTO)

Bojana Savić

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link