Magazin

Neverovatna priča Izraelca koji je 3 nedelje bio izgubljen u džungli: “Jeo bih i ljudsko meso da preživim” (VIDEO)

izrael
Printscreen

Neverovatna životna priča koja je mnogo godina kasnije i ekranizovana.

Izraelski avanturista Josi Ginsberg se iz prve ruke uverio koliko je ogromna prašuma nemilosrdna kad je tri nedelje 1981. godine ostao u nepoznatom delu bolivijske amazonske džungle.

Ginsberg je otputovao u La Paz u Boliviji gde ga je Austrijanac Karl Ruprehter ubedio da mu se pridruži na putu u južnoameričku divljinu sa dva prijatelja. Međutim, ubrzo su se izgubili, a onda je počela borba sa glađu i umorom.

Ginsberg je kaasnije pričao za britanski Sun da su jeli majmune da bi preživeli.

– Jeo bih bilo šta. Jeo bih i ljudsko meso ako treba – priznao je avanturista.

Otprilike dve nedelje kasnije grupa se razdvojila, a Ginsberg i još jedan muškarac iz grupe Kevin napravili su improvizovani splav kako bi pokušali da pobegne iz prašume. Plan je brzo propao kada su pali u vodu zbog jakih struja i razdvojili se.

Ginsberg se narednih dana suočio sa napadima divljih svinja, stalnom pretnjom otrovnih zmija, beskrajnim ujedima termita, a svoje šeste noći u džungli i gladnim jaguarom.

Zgrabio je konzervu sredstva protiv komaraca i upaljač i improvizovao bacač plamena uplašivši jaguara. Navodi da je nastavio da planinari ida je u jednom momentu počeo da halucinira i da zamišlja ženu saputnicu. Koža mu se u međuvremenu potpuno otkinula sa stopala.

Na kraju je spašen nakon što je Kevin uspeo da se probije do jednog naselja i vrati se da ga pronađe. Njihovi drugi saputnici, Markus i Karl, nikada nisu pronađeni.

Njegova priča o preživljavanju bila je toliko neverovatna da se kasnije prepričala u psihološkom trileru “Džungla” iz 2017. godine sa Danijelom Redklifom u glavnoj ulozi, prenosi Kurir.

Misterija duga skoro 10 godina: Mlade Holađanke otišle da volontiraju u Panamu i nestale u dzungli

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link