Magazin

Umoran od bezizlaznosti života, Marko (24) nudi bubreg za garsonjeru

Mladim ljudima u Srbiji, koji su završili fakultete a još uvek nemaju posla ni na vidiku, uopšte nije lako. Tada na um padaju svakakve gluposti i brza rešenja za izlazak iz krize.

Takvo se jedno eskpresno rešavanje problema javilo dvadesetčetvorogodišnjem Marku, koji je stavio oglas da prodaje svoj bubreg – prenosi Telegraf.

Da je „prodaja bubrega“ rešenje za životne probleme, često možemo čuti u šali… Jedan organ manje, a par desetina hiljada evra u rukama. Ali, da li je moguće da neko zaista razmišlja na taj način?

Jedan onlajn oglas šokirao je sve koji su u pretragu kucali „garsonjera“.

„Prodajem bubreg, krvna grupa A pozitivna, 24 godine, ovo nije prevara, kome je potreban bubreg neka me nazove na broj 065/…

Rešio sam da prodam, ne mogu više ovako, da živim u lošim uslovima, a od male plate ne mogu ništa da postignem, napisao je Marko iz Sremske Mitrovice.

Više bih voleo makar da imam garsonjeru ali da bude čisto, uredno i lepi uslovi, nadam se da me shvatate. Cenu sam stavio 35.000 evra ali ako ne može najviše mogu da smanjim do 30.000 evra.

Tuga i bol, ali nemam drugih mogućnosti i izvinjavam se glavnima na ovom sajtu što sam postavio ovaj moj oglas“, napisao je Marko.

Oglas je ubrzo uklonjen sa stranice.

Bubreg

Novinaru Telegrafa je u poruci potvrdio da zaista hoće da proda organ i da za svoju donaciju ima i svoju cenu, ali nije želeo da u javnost iznosi detalje svoje muke.

– Ne hvala, svestan sam rizika i znam da čovek može živeti sa jednim bubregom i da to doktor uradi profesionalno.

Znate da su nam male plate i živim u lošim uslovima, meni bi i garsonjera bila dovoljna, samo da je čisto i uredno i da pazim na higijenu – odgovorio je SMS-om.

Kada smo mu ukazali na to da prodavanje organa baš i nije legalno, da bi mogao samo da donira nekome ako je zaista potrebno, a da bi njemu možda neko mogao da pomogne i bez toga, on je samo kazao da ima svoju cenu.

Dao bih bubreg nekome kome je zaista potreban, doniraću, ali imam svoju cenu – iskren je Marko.

Ipak, da biste dobili bubreg, potrebno je da se pogodi mnogo toga, a ne samo krvna grupa, pa se za to jedino možete obratiti institutima koji se time bave. A tamo se organ dobija besplatno i daje dobrovoljno, obično nakon moždane smrti donora…

Prodao bubreg da bi kupio Ajfon, pa ostao invalid (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link