Lifestyle

Prodao bubreg da bi kupio Ajfon, pa ostao invalid (VIDEO)

Kinez Ksiao Vang je imao samo 17 godina kada je odlučio da proda bubreg da bi kupio Ajfon 4, koji inače nije mogao da priušti.

Nakon operacije Vangu je rečeno da će moći da nastavi život normalno sa jednim bubregom, međutim, ostao je trajno invalid i skoro osam godina je zavisan od dijaliza, javlja Oddity central.

Prodao bubreg za 3.200 dolara

Tokom 2011. godine iPhone 4 je bio statusni simbol u školi u gradu Čengzou, u Kini, koju je pohađao ovaj mladić. Kako je dolazio iz siromašne porodice koja nije mogla da mu priušti ovaj skupoceni telefon, Vang je odlučio da proda zdrav bubreg da bi ga kupio.

Preko sumnjivog posrednika ovaj mladić je stupio u kontakt sa trgovcima organa na crnom tržištu i dogovorio prodaju bubrega za 3.200 dolara, što je bilo dovoljno novca da kupi željeni Ajfon 4.

prodao-bubreg-ajfon
Foto: Feniks net

Porodica nije znala za šta je uradio

Nažalost, ova odluka je upropastila život mladom Kinezu. Vang je bio ubeđen da će moći normalno da nastavi život, jer mu je i doktor koji je izveo ilegalnu operaciju rekao da neće imati posledica po život.

Kako operaciona sala u kojoj je zahvat izveden nije bila sterilizovana, došlo je do infekcije rane. Nažalost, ni porodica mladog Kineza nije znala za njegovu prodaju organa sve dok mu se zdravlje nije potpuno pogoršalo i više nije mogao da krije svoje zdravstvene probleme.

Kako Vang nije smeo da kaže svojim roditeljima da je prodao bubreg i kako je dugo vremena držao kao tajnu to što je uradio, infekcija se ubrzo proširila na preostali zdravi bubreg, koji je vremenom otkazao.

Život na dijalizi

Jedini način da Vang preživi je da bude vezan za krevet i da zavisi od mašine za dijalizu koja ga održava u životu.

Kada su roditelji mladog Vanga saznali da je mladić prodao bubreg za telefon, oni su ušli u trag posredniku i doktoru koji je izvršio operaciju, te su protiv njih podigli tužbu. Roditelji su uspeli da dobiju kompenzaciju u iznosu od 320.000 dolara, koji su većinom potrošeni na lečenje mladog Vanga.

Poruka pokojnice na nadgrobnom spomeniku postala je internet hit

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

12 Shares
Share via
Copy link