Beograd Ljubimci

Ulični pas koji je spas od zime i petardi potražio na rafu marketa dobio pravi dom

Pas u prodavnici
Foto: Instagram / serbialive_beograd / nboginja

Svima nam je srce rastopila fotografija prelepog psa, koji je u jeku novogodišnjih praznika potražio spas od petardi i hladnoće na rafu jednog beogradskog marketa i tužnim okicama posmatrao užurbane kupce, koji su obavljali svoju prazničnu kupovinu. Kako prenosi portal Djole dog, ova napaćena duša je konačno dobila svu ljubav i pažnju koju zaslužuje, jer je istraumirana kuca udomljena od strane jedne beogradske porodice.

Podsećamo, fotografija, koju je objavio portal serbialive_beograd, zabeležena je neposredno pred istek 2022. godine, u jeku slavlja, kada su petarde pucale poput topova na svakom ćošku.

Osim što ovaj vid zabave može biti opasan po one koji ju upražnjavaju, pošto su ambulante svake godine prepune povređenih klinaca koji neretko ostaju bez prstiju, vrlo je stresan i za sve ulične životinje, koje preživljavaju ozbiljnu traumu posle svakog praska.

Zato psi i mačke traže neko skrovište da pobegnu od praznične halabuke, a ukoliko nađu neki udoban kutak, koriste tu priliku i da se malo ugreju, iako napolju nije previše hladno za ovo doba godine.

Tako je i ovaj krzneni lepotan našao privremeno utočište među kesama praška za veš, a čini se da je fotka dirnula i humane ljude velikog srca, koji su rešili da ga prime u svoj dom i ulepšaju mu ostatak života.

Zaista divan gest koji vraća veru u ljudski rod i zaslužuje samo pohvale, posebno nakon brojnih strašnih vesti o mučenju i zlostavljanju uličnih životinja.

Izvor: Djole dog

Pas više od 7 godina svake noći spavao na grobu preminulog vlasnika

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

601 Shares
601 Shares
Share via
Copy link